TEKNOLOJİ HABERLERİ...

Donanımlarla ilgili aradıklarınız işte burada...
Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

TEKNOLOJİ HABERLERİ...

Mesaj gönderen sıfır »

arkadaşlar bundan sonra teknoloji haberleri buraya yazılsın modlarda burayı sabitlerse (eğer uygun görülürse bnde buranın mod u olsam daha rahat ilgilenirim)
En son sıfır tarafından 28 May 2006 [ 12:51 ] tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.



Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Sony PlayStation 3'ün satış fiyatı resmi olarak açıklandı; 599$

Sony, merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 3'ün çıkış tarihi ve bazı donanımsal özelliklerini resmi olarak açıkladı. 11 Kasımda Amerika ve Japonyada piyasaya sürülecek olan konsol, 17 Kasım tarihinde de Asya ve Avrupa'da aynı anda satın alınabilir olacak. Xbox 360'da olduğu gibi 2 farklı versiyon halinde satışa sunulacak olan PS3'ün 20GB disk taşıyacak olan giriş versiyonunun 499$, 60GB sabit diske sahip olan versiyonunun ise 599$ önerilen satış fiyatı bulunuyor. Sony'nin yeni nesil oyun konsolu bu satış rakamları ile şu ana kadar satışa sunulmuş en pahalı oyun konsolu ünvanına da sahip olacak.

Resim

PlayStation 3'ün farklı fiyatlar taşıyan versiyonları arasında tek fark sabit disk kapasitesi değil. 499$'lık versiyonda HDMI çıkışı, kablosuz ağ bağlantı yetenekleri ve MemoryStick / SD / Compact Flash kart okuyucu bulunmuyor. Fakat 100$ lık bir fark için söz edilen donanımsal özellikler önesenmiyecek cinsten.

PlayStation 3 hakkında resmi olarak açıklanan detaylar sadece fiyatlar ve donanımsal özelliklerle sınırlı değil. Konsol ile gelecek olan gamepad'in PlayStation 2 ile gelen gamepad'e göre farklılıklarıda Sony tarafından açıklananlar arasında. Yeni gamepad ilk başlarda tanıtılan bumeranka benzer tasarım yerine PlayStation 2 gamepadleri ile aynı tasarıma sahip.

Resim

Hem USB üzerinden hem de Bluetooth 2.0 kablosuz bağlantı teknolojisi ile konsol ile iletişim kurabilen yeni gamepad, ayrıca 6 yönlü bir hareket algılayıcı da içermekte. Bu sayede kullanıcının yön tuşlarını kullanmadan gamepadi hareket ettirerek oyunlar üzerinde kontrol sağlaması mümkün. Hareket algılayıcı sistemin tam olarak nasıl işlediği hakkında detay verilmemiş olsada bir zamanlar Microsoft SideWinder FreeStyle Pro gamepadlerindekine benzer bir şekilde çalışacağını tahmin ediyorum. Kullanıcının sağa, sola, öne ve arkaya ne kadar eğim verdiğine bakarak oyundaki kontrol edilen karakter veya nesnenin eğim oranına göre hareket kazanması sağlanacaktır.

Ayrıca Sony, PS3'ün online servisleri hakkında da bazı bilgiler verdi. Kullanıcıların İnternet üzerinden çok oyunculu oyunlar oynayabilmelerini sağlayacak servisin ücretsiz olacağını belirten firma, ayrıca kullanıcıların İnternet üzerinden müzik satın alarak PS3 lerine indirip dinlemelerine destek verecek. Kullanıcılar Sony'nin online satış mağazasından müzik parçaları satın almanın yanı sıra konsollarının arayüzlerini özelleştirebilecekleri temalarda satın alıp indirebilecekler.

PlayStation 3, beklendiği gibi bir oyun konsoluna nazaran oldukça yüksek bir fiyat etiketi taşıyor. Fakat konsolun sahip olduğu özellikler gelecek nesil kelimesini tam olarak hak etmesini sağlıyor. Cell işlemcisi, Blu-ray okuyucu, HDMI çıkışı, kablosuz bağlantı yetenekleri PlayStation 3'ün maliyetini arttıran, bir o kadar da değer katan donanımsal özellikler arasındalar. Sadece Cell işlemci ve Blu-ray okuyucu ikilisinin Sony'e maliyetinin 500$ civarında olduğu tahmin edilmekte.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Core 2 Duo - Pentium öldü yaşasın yeni kral

Adından uzunca süredir bahsedilen Intel' in yeni işlemci çekirdeği Conroe, nihayet resmiyete kavuştu. 65nm teknoloji ile üretilen ve şimdiye kadar Conroe kod ad ile bilinen yeni çekirdeğin masaüstü için olan versiyonun adı "Core 2 Duo " olarak açıklandı. Yine daha önce Merom kod adı ile bilinen dizüstü işlemcileri de, yapıları masaüstü Core 2 Duo' lardan çok farklı olmasına rağmen Core 2 Duo ismini taşıyacaklar. Intel' in en yüksek performansı sunan işlemcilerine verdiği ad olan Extreme Edition, bu yeni seri de "Core 2 Extreme" olarak geçecek.

ResimResim

Core2 adı ile beraber artık neredeyse marka olmuş ve hatta zaman zaman Intel' in bile önüne geçen "Pentium" adı tarihe karışıyor. Core2' ler yeni bir model numaralandırma sistemine sahip olacaklar. Masaüstü için olan Core2 ler 4000 ve 6000 serisi, Merom' lar ise 5000 ve 7000 serisini oluşuracak.

Temmuz ayında piyasaya sunulacağı tahmin edilen Core2' ler için Intel haziran ayında Computex2006 fuarında bir demo sunumu yapmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz gibi AMD, normalde DDR2' ye sahip AM2 işlemcilerini Computex fuarında resmi olarak sunacak iken, Intel' in Conroe' sinin sesleri duyulmaya başlanınca AM2' nin çıkış tarihi 2 hafta erkene alınmıştı. Bu sefer dersine iyi çalışmış gibi gözüken Intel karşısında AMD' nin AM2 işlemcilerinin ne yapacağı merakla bekleniyor.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Universal ABIT'den HDMI çıkışlı anakart; IL-80MV

Universal ABIT (eski ismiyle ABIT), dünyanın ilk yerleşik HDMI çıkışına sahip anakartı olan IL-80MV'nın ön tanıtımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Anakartta kuzey köprüsü olarak kullanılan Intel 945GT'ye güney köprüsü olarak ICH7m-DH eşlik etmekte.

Masa üstü sistemlerden daha çok HTPC'lere yönelik üretilen anakart Soket 479 Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemcileri desteklemekte. IL-80MV'de 2 PCI, 1 adet PCIe 1x genişleme slotu bulunuyor. PCIe x16 genişleme slotu bulunmayan anakartta, HTPC'ler hedeflendiğinden yerleşik ekran kartı çözmüyle yetinilmiş.

Resim

Realtek HDA yerleşik ses çözüm ile gelen anakart üzerinde optik ses çıkışlarıda bulunuyor. Basına dağıtılan resimlerinde kuzey köprüsü soğutması için herhangi bir çözüm görünmeyen IL-80MV'in satışa sunulacak versiyonunda Universal ABIT'in fansız OTES soğutma teknolojisini kullanması bekleniyor. Anakart üzerinde HDMI çıkışı yanı sıra analog ekran çıkışıda bulunmakta.

HDMI desteği için Silicon Image'in SiL1390 yongasından yararlanan anakart, yonganın HDCP desteği ile şimdiden Vista'ya hazır duruma geliyor. Dijital içeriğin korunmasını amaçlayan HDCP'yi sadece anakartın destekliyor olması yetmemekte. Görüntünün aktarılacağı ekranında (HDTV, LCD ekran) HDCP standartlarına uyuyor olması gerekiyor. SiL1390 yongası HDCP desteği yanında Intel'in SVDO ( Serial Digital Video Out) standartınada destek vermekte.

Universal ABIT, Haziran ayının ortalarında raflarda yerini alması planlanan anakartın fiyatı hakkında bir bilgi açıklamamış durumda. Yüksek performanslı ve düşük enerji tüketen Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemciler ile sessiz, serin ve hızlı HTPC'ler oluşturulabilmesine olanak verecek anakartın, S-Video veya komposit analog video çıkışlarının bulunmuyor. Bu üreticilerin ucuzlayan HDTV fiyatları ile birlikte eski tip televizyonları listeden çıkarttıklarının da bir göstergesi.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

AVCHD ; Sony ve Panasonic'den yeni medya formatı

Sony ve Panasonic, DVD medyalara görüntü kaydı yapan video kameralarında, kabul edilebilir bir uzunlukta HD-Video kaydını mümkün kılmak için yeni bir format geliştirdiler. AVCHD ismi verilen yeni format video sıkıştırma için MPEG4 AVC/H.264 codec'ini kullanıyor. Standart DVD filmlerde kullanılan MPEG2'ye göre 2 kat daha fazla sıkıştırma oranı sunan MPEG4 AVC/H.264, geniş band Internet bağlantısı üzerinden hizmet veren TV servislerince HD veya normal yayın aktarımı için de kullanılmakta.

Resim

Sony, bu yeni kayıt yöntemiyle ortalama bir kalitede (AVCHD 1080i ve 720p kayıt desteklemekte) 20 dakika uzunluğunda bir HD videonun tek katman DVD medyaya kayıt edilebildiğini belirtiyor. Standart çözünürlükteki kameraların DVD medyalara, 30 dakika süresince kayıt yaptıkları düşünüldüğünde, HD Video için 20 dakika kayıt süresi oldukça iyi bir gelişme. Zira HD videolar standart bir DVD filme göre 4 kata yakın daha fazla bilgi içermekteler. AVCHD video kaydı yapan kameralarda ses Dolby Digital (AC-3) olarak kayıt altına alınmakta.

Şu anki HD kameraların kullandıkları Mini DV kasetlere 60 dakika boyunca HD Video kaydı yapılabilmesi mümkün. Fakat DVD medyaların, yapılan kaydın bilgisayara aktarılması, çoğaltılması ve benzeri işlerde sağladıkları pratiklik, kayıt süreleri kısa olsada bu medyaları cazip kılmakta. Sony, Blu-ray medyalara kayıt yapan kameraların, şu an için Blu-ray sürücülerin çok pahalı olması ve güç yönetimi sorunları yüzünden pek cazip olmadıklarını ve bu sorunlar çözülünceye kadar DVD medyalarla devam edileceğini söylüyor.

AVCHD formatını destekleyen kamera modelleri ve DVD oynatıcıların çıkış tarihleri hakkında bir bilgi açıklanmış değil. Kullanıcılar AVCHD destekli DVD oynatıcılar piyasaya çıkana kadar bu format ile kayıt altına alınmış görüntüleri sadece bilgisayarlarından izleyebilecekler.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

EZ Canvas ile standart monitörünüzü dokunmatik monitöre çevirin

Dokunmatik ekranlar, grafiksel arayüze sahip işletim sistemlerinde kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlamaktalar. Dokunmatik ekranlar ile butonlar, pencereler arasında rahat bir yönetim, el yazısı ile metin gitişi veya grafik programları ile hızlı çizimler yapmak mümkün.

Dokunmatik ekranlar ilgi çekici özellikleri yanında oldukça pahalı ürünler. Günümüzde bu tip ekranlara, yüksek fiyatları nedeniyle Tablet PC'ler ve PDA'lar dışında ev kullanıcılarına yönelik ürünlerde pek rastlamamaktayız. Fakat Navisis isimli bir firma tarafından geliştirilen EZ Canvas, dokunmatik ekranları erişilmez olmaktan çıkartıyor ve herhangi bir LCD ekranı ekonomik bir şekilde dokunmatik ekrana çevirmenizi sağlıyor.

Resim

17",19" ve 21" monitörlerle uyumlu olarak çalışabilen EZ Canvas, ekranın üzerine yerleştirilen 2 adet algılayıcı ve 1 adet kalemden oluşmakta. Bilgisayar ile bağlantısını USB üzerinden sağlayan sistem, bir kablo ile alıcılara bağlı olan kalemin, ürün ile birlikte gelen yazılım ile kalibrasyonu yapılır yapılmaz kullanıma uygun hale geliyor. İmleci fare ile kontrol ediliyormuşçasına denetimi altına alabilen sistem, resim programlarından MSN Messenger'a kadar geniş bir yelpazede kalem ile çizim olanağı sunuyor.

E-postalara, Word dökümanlarınıza veya MSN konuşmalarınıza el çizimlerinizi eklemenize olanak veren sistem, küçük yaşlardaki çocukların etkileşimli eğitimleri içinde ideal. Oldukça ilgi çekici bir ürün olan EZ Canvas, yurtdışında 142 Avro fiyat etiketi ile satılmakta.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Tritium - nVidia standartlarını ortaya koyuyor

1997 yılından itibaren adından çokça söz edilmeye başlanan nVidia, bugüne kadarki süre zarfında ekran kartı piyasasından sonra anakart işine de el attı ve en iyi çipset üretici marka oldu. nVidia bu derece güçlü pazar payına sahipken, bunu kullanıp kendi standartlarını oluşturma amacında. Intel' in Centrino ile dizüstü bilgisayarlara getirdiği standart sayesinde, en iyi marka ile en kötü markanın ürünleri arasında minumum ortak özellikleri barındırarak kaliteyi belirli bir seviyede tutmayı amaçlaması gayet başarılı sonuç vermişti. Nvidia' da aynı amaç ile anakart, ekran kartı ve bellekleri kapsıyan "Tritium" adlı standardını hazırlıyor.

Resim

Anakartlar, maksimum sistem performansını sağlamak için kullanıcıların ihtiyacı olan belirli voltaj değerlerini sağlamak zorunda olacaklar. Şimdilik AM2 anakartlar için açıklananlar, işlemciye 0.775V-2.2V, belleklere 1.8V-2.5V, kuzey köprüsüne 1.5V-1.7V arasındaki değerlerde voltajı verme zorunluluğu. Ayrıca bunlara ek olarak, anakart firmaları Tritium sertifikasını alabilmek için, en az 800MHz DDR2, işlemci-kuzey köprüsü arasında 16 x 16 HyperTransport 1.5GHz band genişliği, yine aynı şekilde kuzey ve güney köprüleri arasında 1.5GHz band genişliği ve 150MHz PCIe bağlantısına sahip olmaları gerekiyor. Bunlar sınır değerler değil minumum değerler, yani isteyen firma bu değerlerin üzerine çıkabilir.

Sertifikayı alabilmek için, nVidia' nın nTune adlı işletim sistemi üzerinden sistem ayarları ile oynamanızı sağlayan program ile tam uyum zorunluluğu olan anakart üreticileri, 1MHz arttırımlar ile 425MHz FSB, 1.0 - 4.5 arasında CAS gecikme süresi ayarı, yüksek voltaj ve dengesiz frekans korumaları gibi özellikleri de sağlamak zorundalar.

Tritium, bellek üreticilerini de aynı şekilde belirli standartlar içine sokmak istiyor. Önde gelen bellek ürteicileri şimdiden sertifikayı alabilmek için gerekli SPD değerleri üzerinde çalışmaya başladılar. Belleklerin, anakartların desteklediği maksimum değerlerde olmasa bile belirli voltaj aralığı ve zamanlamalar altında çalışması bekleniyor.

Ekran kartlarına getirilen standartlar, bios ile ilgili. 1 MHz' lik frekans ayarına olanak sağlama ve nVidia nTune programı ile tam uyum Tritium sertifikası için gerekli olanlardan şimdilik açıklananlar. Bütün bunlara ek olarak genel sistem için getirilen, SLI anakartlar için PCIe slotları arasındaki boşluk Quad SLI için sorun yaratmayacak kadar geniş olmalı, 2 adet Gigabit Ethernet, IEEE 1394b desteği, en az 2 adet PCI 2.3 slotu gibi şartlar da oldukça ilgi çekici.

Bütün bu söylenenlere bakılırsa (söylenen diyoruz çünkü henüz nVidia tarafından resmi olarak açıklanan birşey yok, "Tritium" ismi bile değişebilir), nVidia bütün sistemi belirli bir kalite düzeyinde tutup hem daha az sorun hemde esnekliği hedefliyor gibi. Bu şu anlama geliyor, son kullanıcı herhangi marka bir anakartı alırken kutuda Tritium ifadesini görünce, hakkında hiç bir fikri olmadığı bir marka olsa bile bu ürünün belirli kalie standartlarına sahip olduğundan emin oluyor. Hatta biraz yaratıcı düşünürsek, gerekli bütün bileşenlerin minumum standartları desteklediği bir sistem, kendi kendini belirli miktarda overclock edebilecek hale bile gelebilir.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Mac OS X'de Intel Virtualization dopingi

Intel bazlı Mac'ler için her gün yeni bir gelişme duyrulmakta, bu duyurulardan bir tanesi de işletim sistemi simülasyon yazılımları üreticisi Parallels Inc.'dan geldi. Firma, Intel bazlı Mac'lerde bulunan VT teknolojisinden yararlanan yeni yazılımları Parallels Workstation sayesinde, kullanıcıların performans kaybı olmadan istedikleri işletim sistemini Mac OS X altından çalıştırabileceklerini ileri sürüyor.

Resim

Intel'in Virtualization ismini verdiği teknoloji, aynı makinada birden fazla işletim sisteminin kaynak çakışması yaratmadan, birbirlerinden tamamen bağımsız şekilde çalıştırılabilmesine izin vermekte. Parallels Inc., şu an için sadece Windows XP sürümü satın alınabilen Parallels Workstation'ın Mac versiyonu için ön sipariş almakta. 40$ karşılığında satın alınabilecek yazılımın ücretsiz olan Beta sürümünü indirip denemek mümkün.

Kullanıcılara bir den fazla işletim sistemini tamamen birbirinden yalıtılmış ortamlarda gerçek zamanlı olarak çalıştırma olanağı sunan yazılım, Mac kullanıcılarına Apple'ın kısa bir süre öncesinde sunduğu Boot Camp'dan çok daha fazlasını vermekte. Boot Camp ile Mac'inizde sadece Windows XP kullanmak mümkünken Parallels Workstation sayesinde bütün işletim sistemlerini gerçek zamanlı olarak Mac'inizde kullanmak mümkün olacak. Parallels Workstation'ı daha önce çıkmış ve hali hazırda kullanılmakta olan diğer simülasyon yazılımlarından ayıran en büyük fark Intel'in VT teknolojisine destek vermesi oluyor.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Samsung Q1 ve ASUS A2H ; ilk UMPC'ler görücüye çıktı

Samsung Q1

Son yıllarda telekominikason, görüntüleme ve elektronik alanında geliştirdiği yeni teknolojilerle dikkatleri üzerine toplayan Samsung'u, ilk UMPC'lerden birini tanıtırken görmek bir çoğunuzu şaşırtmayacaktır. 227,5 x 139,5 x 24,5 mm boyutlarında ve sadece 779 gram ağırlığında olan Samsung Q1, Microsoft Windows XP Tablet PC Edition işletim sistemi kullanmakta.

Resim

900MHz hızında çalışan Intel Celeron M işlemci taşıyan cihaz, 512MB bellek, 40GB sabit disk ve 7" büyüklüğünde 800x480 piksel çözünürlüğü bulunan dokunmatik ekran gibi donanım bileşenlerine sahip. Samsung Q1'de Microsoft'un "DialKeys" ismini verdiği ve UMPC'lerde standart olarak bulunan yazı giriş sistemi sayesinde, yazı yazmak oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Samsung Q1, Wi-Fi 802.11b/g ve Bluetooth 2.0 üzerinden kablosuz ağlarada bağlanabilmekte. Cihazda ayrıca SD kard okuyucu, 1 adet USB bağlantı portu, dahili stereo hoparlör (2 x 2W) ve kulaklık çıkışıda bulunmakta. İsteğe bağlı olarak GPS, DMB dijital TV gibi seçeneklerde Q1 ile kullanıcıya sunulacaklar arasında. 2006'nın Haziran ayında piyasaya sürülmesi beklenen cihazın 1400$ fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

ASUS R2H

Cebit 2006'da UMPC sergileyen bir diğer firma da ASUS'du. R2H isimli UMPC, 7" büyüklüğünde 800 x 480 piksel dokunmatik ekran, Microsoft Windows XP Taplet PC Edition işletim sistemi, Wi-Fi 802.11b/g ve Bluetooth 2.0 üzerinden kablosuz ağlarada bağlanabilme gibi Samsung Q1 ile benzer donanımsal özelliklere sahip.

Resim

GPS yön bulma sistemini tümleşik olarak barındıran ASUS R2H'ın ön yüzünde Internet üzerinden görüntülü konferans yapmak ya da fotoğraf çekmek için kullanabileceğiniz, 1.3MP çözünürlüğe sahip dijital kamera bulunmakta. ASUS, saklanan bilgilerin izinsiz gözlerden korunabilmesi için ürün ile beraber kendi geliştirdiği Security Product Management (ASPM) ismini verdiği bir güvenlik eklentiside sunmakta. Ağ ve benzeri ortamlarda verilerin şifreleme yardımıyla korunmasını sağlayan bu eklentinin yanı sıra paramak izi okuyucuda ürüne dahil edilmiş.

ASUS, 3. çeyrekten önce piyasada olması beklenen R2H'ın henüz geliştirme çalışmaları devam ettiğinden donanımsal özellikleri ve fiyatı hakkında henüz bilgi yayınlamamış durumda. Fakat ürünün Samsung Q1'e göre olan artılarını hesaba katarsak çıkış fiyatının 1400$'ın altında olmayacağı tahmin edilebilir.

UMPC olarak geçmeselerde aslında bu tip tasarımlara sahip PC'ler piyasada uzun bir zamandır varlar. Intel'in UMPC konsepti ile gerek pil ömrü gerekse boyut ve donanımsal özellikler bakımından bir standartasyon sağladığı bu taşınabilir bilgisayarlar, önümüzdeki 1-2 sene içinde piyasada görmeye alıştığımız ürünler arasında yerlerini alacaklar. Boyut ve fonksiyonları ile Tablet PC ve PDA gibi cihazlara rakip olabilecek bu ürünler iyi bir grafik hızlandırıcı ve ergonomik tasarımla, taşınabilir oyun konsollarının da korkulu rüyası olabilirler.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Intarid Liberty Wireless Motorbike System; Motorsikletler için kablosuz sesli iletişim sistemi

Motorsiklet tutkunları, iki kişi birlikte yolculuk ederken iletişim kurmanın ne kadar zor olduğunu iyi bilirler. Motorun sesi, rüzgar gürültüsü ve kaskın ses geçmesini önleyen yapısı da düşünüldüğünde sürücü ve arkadaki yolcunun iletişim kurabilmesini olabildiğince güçleşmekte. İngiltere bazlı bir şirket olan Intarid, Liberty Wireless Motorbike System ile yolcular arası ve motorsikletler arası iletişim sorunlarını kablosuz teknolojilerin yardımıyla tamamen ortadan kaldırıyor.

Her kaskla uyumlu olan sistem, motorsiklete bağlanan ve aküden enerji alan bir merkezden ve 2 adet kulaklık mikrofon setinden oluşmakta. Kasklara takılan mikrofon kulaklık setleri rüzgar gürültüsü kesmek için ses filitrelerine sahipler ve ortamdaki gürültüye göre otomatik ses ayarı yapabiliyorlar.

Resim

Kablosuz iletişim için Bluetooth teknolojisinden yararlanan sistem, GPS alıcılar, ses sistemleri ve benzeri cihazlarada bağlanarak kulaklıklara ses gönderebilmekte. Ürünün Bluetooth destekli her ürünle bağlantı kurabildiği belirtilmiş fakat cep telefonları ile uyumluluğu hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Uçak ve helikopterlerde kullanılan iletişim sistemlerinin bir benzerini motorsiklet kullanıcılarına sunan Liberty Wireless Motorbike System, aynı zamanda motorsikletler arası iletişim içinde kullanılabilmekte. Firmanın belirttiğine göre çok yakında piyasada olacak olan sistem 522$'dan ön siparişe sunulmuş durumda. Intarid'in motorsikletler için geliştirdiği diğer kablolu iletişim setleri ve ürün hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Cevapla