TEKNOLOJİ HABERLERİ...

Donanımlarla ilgili aradıklarınız işte burada...
Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Samsung'dan 7.7 MP dijital kameralı telefon ; SCH-B500

Bundan yaklaşık 4 sene önce renkli ekrana dahi sahip olmayan cep telefonları, bu gün işletim sistemleri, dijital kemaraları ve yüksek çözünürlükte renkli ekranları bulunan birer çoklu ortam üssü haline geldiler. Özellikle Sonyericsson T68i, Nokia 7650 gibi modellerle başlayan telefon ile dijital resimler çekilebilmesi bu gün her yeni telefonun olmazsa olmaz özellikleri arasında yerini aldı.

Samsung, geçtiğimiz sene 5 mega piksel çözünürlüğe sahip kamerası bulunan SCH-S250 ile bizlere, cep telefonlarının yakın gelecekte orta düzey dijital kameraları gereksiz kılabileceklerini göstermişti. Günümüzde bir çok telefon modeli 2 mega piksel telefonlara yeni geçebilmişken Samsung'un 5 mega piksel dijital kameraya ve 3x optik yakınlaştırmaya sahip telefonu uzun süre konuşulmuştu.

Firma yeni SCH-B500'ü ile bir cep telefonunda bulunabilecek, dijital kamera fonksiyonunu ve çoklu ortam özelliklerini bir üst seviyeye taşıyor. SCH-B500 tam 7.7 mega piksel çözünürlüğe sahip dijital kamera kullanıyor ve DMB (Digital Media Broadcast) desteği sayesinde telefon ile dijital TV yayınlarını izlemek mümkün.

Resim

3x optik yakınlaştırma yapabilen SCH-B500, karanlık ortamlarda rahat fotoğraf çekilebilmesi için bir flaşa sahip. MP3 çalabilme yeteneği de bulunan telefon, içerdiği SD kart genişleme yuvası sayesinde depolama alanının arttırılmasına izin vermekte.

Çıkış tarihi ve fiyatı henüz belli olmayan SCH-B500'ün genel özellikleri de netlik kazanmış değil. Sadece Kore pazarına sunulması beklenen telefon, arkadan tam bir dijital fotoğraf makinasını, ön taraftan ise PDA telefonları andıran güzel bir tasarıma sahip. 18.5mm kalınlığında olacağı belirtilen SCH-B500'de sürgülü şekilde açılıp kapanan tuş takımı bulunmakta.

Resim

Kore'de geçtiğimiz sene kullanıma geçen DMB ile yolculuklarınızda dijital tv yayınlarını da izlemenizi sağlayabilen ürün, MP3 çalabilmesiyle kullanıcıya, cep telefonu, orta seviye dijital fotoğraf makinası, cep televizyonu ve MP3 çaları aynı anda sunuyor.



Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Mesaj gönderen VSaBaH »

mythbuster çok güzel bir düşünce !!

Modluk isteğini değerlendirmemiz gerekli !Sana haber verririm
Bu arada +50 rep
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Game O - Dünyanın ilk 3 boyutlu faresi

Mesaj gönderen sıfır »

Oyunlar gittikçe daha kompleks hale geliyorlar ve kontrol için gereken tuş sayısıda buna paralel olarak artıyor. Özellikle FPS tarzı oyunlar ile birlikte, oyunlarda farelerin önemi büyük oranda artış gösterdi. Bir çok firma oyuncular için özel fareler üretti, hatta kişiye özel ağırlık ayarı için paketlere ek ağırlıklar dahil edildi. Yüksek çözünürlük, daha çok düğme, mavi lazer gibi özellikler derken Sandio Technology adlı firma, olaya yeni bir boyut kazandırarak dünyanın ilk 3 boyutlu faresi "Game O" yu duyurdu.

Resim

Olaya tamamen farklı bir yaklaşım kazandıran Game O, üzerindeki 4 yönlü 3 adet kumanda sayesinde oyuncuların klavye kullanan elindeki yükü azaltarak çok daha hızlı olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu kollar sayesinde ileri, geri, zıplama, eğilme, sağa sola kayma gibi bir çok hareket fare üzerinden yapılabilecek hale geliyor. Ayrıca kamera açısı değiştirme, mod değiştirme gibi aklınıza gelebilecek bir çok 3 boyutlu hareketi de bu yön tuşları sayesinde ayarlayabiliyorsunuz.

Bunlara ek olarak, Game O bir oyun faresinden beklendiği gibi geniş yüzeyli bir tabana, kaydırma tuşu ve ekstra tuşlarına da sahip. Avaga marka 2000 dpi çözünürlüklü 16 bit lazer sensöre sahip olan Game O, yön tuşları haricinde de oyuncular için fazlasıyla yeterli gözüküyor. Önümüzdeki ay piyasaya sunulması planlanan fare için önerilen satış fiyatı 80$ civarında açıklanmış.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Sony'den Vaio UX180P : UMPC katili Micro PC

Intel'in UMPC (Ultra Mobile PC) konseptine uygun bilgisayarlar tanıtıla dursun Sony, bu konseptin dışında kalan ve Micro PC olarak nitelendirdiği yeni Vaio UX180P PC'sini görücüye çıkardı. Görünüş olarak Intel ve Microsoft'un standartlarını belirledikleri UMPC'leri andıran Vaio UX180P Micro PC, yerleşik sürgülü klavyesi, ekran çözünürlüğü ve işlem gücü olarak UMPC'lerden bir adım önde görünüyor.

Intel'in Ultra Low Voltage CPU (çok düşük enerji ihtiyacı duyan işlemciler, yaklaşık 5.5w) serisinden Core Solo işlemci taşıyan Vaio UX180P'de 4.5" boyutlarında, XBrite teknolojisine sahip, 1024x600 piksel çözünürlükte (UMPC'lerde 800x600) dokunmatik LCD ekran bulunmakta.

Resim

Sony Vaio UX180P'de harf girişi UMPC'lerden farklı olarak yerleşik klavye ile yapılıyor. Cihazın prototipini kullanma şansı bulan yabancı editörler, tuşları yakın ve basması zor olarak değerlendirseler de bir çok kişi, yerleşik klavyeyi dokunmatik ekrana tercih edecektir. Cihazda standart klavyenin yanı sıra, kasanın sağına ve soluna yerleştirilmiş olan ek fonksiyon tuşları da bulunuyor. 150 x 95 x 32mm boyutlarında ve 520 gram ağırlığında olan Vaio UX180P'de Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz bağlantı yetenekleri de es geçilmemiş. WiFi 802.11 a/b/g standartlarını destekleyen cihaz, EDGE destekli ağlara da bağlanabilmekte.


Resim

Intel Core Solo U1400 (1.20GHz, 2MB L2 Cache) işlemci, 512MB 400MHz DDR2 RAM, 128MB paylaşımlı belleği bulunan Intel 950 Media Accelerator grafik kartı, düşmelere karşı koruması bulunan 5400RPM 30GB sabit disk, 10/100 ethernet, 1 adet USB 2.0 portu, kulaklık ve mikrofon bağlantıları, Memory Stick kart yuvası, biri ön yüzde diğeri arka yüzde olmak üzere 2 adet dijital kamera gibi donanımsal özelikleri bulunan Vaio UX180P, güvenlik için yerleşik parmak izi okuyucu da içeriyor. Ayrıca Microsoft Streets & Trips GPS yazılımı yüklü olarak gelen Vaio UX180P, Bluetooth destekli GPS alıcıları ile uyumlu olarak çalışabiliyor. İsteğe bağlı olarak sonradan temin edilebilen masa üstü istasyonu ile cihaza istenirse, 1 adet IEEE 1394 portu, 3 adet USB 2.0 portu, TV çıkışı, monitör çıkışı eklenebiliyor.

Ürünün sahip olduğu donanımsal özellikler ve boyutlarına göre, tekrar şarj gerektirmeksizin kullanım süreleride oldukça iyi. Zira standart batarya ile 3.5 saat çalışabilen cihaz, kuvvetlendirilmiş batarya ile 7 saat ortalama kullanım süresi sunuyor. Haziran ayında yaklaşık olarak 1800$ satış fiyatı ile piyasaya sürülecek olan Sony Vaio UX180P, sahip olduğu özellikler ve görünüş itibariyle tam bir UMPC katili gibi durmakta.

Boyut ve kullanım şekli olarak bir PC'den daha çok PDA'yı andıran Vaio UX180P, eğer el yazısı tanıma ve gelişmiş sanal klavye gibi fonksiyonları bulunan Microsoft Windows XP Tablet PC Edition kullanıyor olsaydı klasmanında rakipsiz bir ürün halini alabilirdi. Vaio UX180P yurtdışında yaşayanlar için LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! adresinden ön siparişe sunulmuş durumda. İstediğiniz her yerde müzik dinlemek, film izlemek gibi çoklu ortam görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilecek olan cihaz, aynı zamanda yüksek bağlantı olanakları ve işlem gücü ile işlerinizide takip etmenize olanak veriyor.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

bi kaç resmi daha

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

bu kadar yeterince resmi oldu heralde

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

nForce5 resmi olarak duyruldu - kısa bir derleme

Uzun zamandır beklenen yeni nVidia çipseti ve ayrıntıları bugün nihayet AM2 ile aynı anda resmi olarak duyruldu. MCP55 kod adı ile bilinen yeni çipsetler nForce 570 ve 590 diye adlandırılmışlar ve AMD' nin yeni işlemci platformu AM2' ye can verecekler.


Resim


nForce 590 SLI, SPP ve MCP olmak üzere iki çipli konfigirasyona sahip. PCIe 16x grafik portlarından biri MCP' ye bağlanırken diğeri SPP' ye bağlanıyor ve bu iki çip birbirleri ile 5 HyperTransport hattı ile haberleşiyorlar. AM2 çipseti is SPP ye bağlanıyor. Bu sistem sayesinde iki grafik adaptörü birbiri ile saniyede 10Gb veri transferi yapabilir hale geliyor. nForce 590, daha önceden basına sızan bilgilerde söylenen LinkBoost, FirstPacke ve çift ethernet kontrolcüsü gibi özelliklerin tamamını sunuyor.

Daha önceden bilinmeyen ve yeni nForce lar ile beraber gelen bir özellik ise DualNet. İki ethernet kartını sanal olarak tek kart gibi çalıştıran DualNet sayesinde 2Gb/sn lik ethernet band genişliği ile tanışmış bulunuyoruz. Bu arada nForce2 ler ile beraber ilk olarak adı SoundStorm olarak duyulan ve çok popüler olan donanımsal ses kartı, nForce 3 ve 4 serisi ile beraber kaldırılmıştıı fakat 5 serisi ile beraber geliştirilmiş olarak tekrar geri döndü.

nForce 570, abisinin tek çip taşıyan versiyonu, Linkboost özelliğine sahip değil ve SLI olan modeli portlara 16x2 yerine 8x2 band genişliği sağlayabiliyor. Bu arada eski adıyla nForce4 olarak bilinen nForce çipseti bundan sonra nForce550 olarak üretilecek. nForce4 ile birebir aynı olan 550' de değişen tek şey 3Gb/sn veri transferine olanak sağlayan Sata kontrolcüsü.

Basın duyurusunda, daha önce sitemizde de bahsettiğimiz Tritium' la ilgili hiçbir bilginin olmaması dikkat çeken diğer bir nokta. nVidia ısrarla böyle birşeyin olmadığını idda etse de, basına sızan başka bir nVidia dökümanında Tritium' un Foxconn marka anakart ile beraber duyurulacağı açıkça görünüyor. Hemen hemen bütün anakart firmaları AM2 anakartlarını hazırlamış durumdalar. İlerleyen günlerde bu anakartlar hakkında karşılaştırmalı bir yazı derlemeyi düşünüyoruz.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Sonyericsson W850i ; yeni Walkman Phone

Sonyericsson, popüler Walkman serisi telefonlarına W850i ile bir yenisini daha ekledi. Sürgülü tuş takımı, 2" boyutlarındaki QVGA (240x320) ekranı, 2MP dijital kamerası, Bluetooth 2.0 kablosuz bağlantı desteği, FM radyosu, tri-band GSM ve UMTS ağlarda çalışabilmesi gibi öne çıkan donanımsal özellikleri bulunan W850i, bir önceki versiyonlardan donanımsal özeliklerden daha çok yeni v2.0 Walkman yazılımı ile ayrılıyor.

Kullanıcıya daha iyi bir arayüz sununan Walkman v2.0 yazılımı MP3, AAC, AAC+, eAAC+, m4a formatlarını tanıyıp çalabilmesinin yanında Internet üzerinden şarkı satın alınabilmesine de olanak veriyor. 3G ağlar üzerinden hızlı bilgi alış verişi yapılabilmesi sayesinde W850i ile sevdiğiniz şarkıları nerede olursanız olun satın alabilme ve dinleyebilme olanağına kavuşuyorsunuz. Telefon güçlü bataryası sayesinde 30 saat kesintisiz müzik çalabiliyor.

ResimResim


1GB kapasiteye sahip MS PRO Duo kart ile birlikte sunulacak olan telefon, Bluetooth 2.0 üzerinden stereo ses aktarımıda yapabilmekte. Böylece Bluetooth destekli kulaklıklarınız ile kablosuz müzik keyfini yaşayabilirsiniz. 98 x 47 x 21mm boyutlarında ve 116gram ağırlığında olan telefon siyah ve altın beyazı olmak üzere 2 farklı renkte piyasaya sürülecek.

Resim

W850i ile birlikte gelen ilginç bir özellikde TrackID fonksiyonu. İsmini bilmediğiniz şarkıların bir kaç saniyesini kayıt altına aldıktan sonra, TrackID fonksiyonu ile Internete bağlanıp şarkının ismini saniyeler içinde öğrenebiliyorsunuz. TrackID radyo üzerinden veya mikrofon ile kayıt altına alınmış parçaları desteklemekte.

W850i'nin özellikleri sadece müzik ile sınırlı değil. Net Front WEB tarayıcısı ile HTML tabanlı sayfalarda sörf yapmanıza olanak veren telefon WEB sayfalarının, ekranda yatay olarak görüntülenmesine de destek vermekte. Macromedia Flash dosyalarınıda tanıyıp çalabilen telefon, 3D java oyunlarında Internet üzerinden ya da başka ortamdan telefona yüklenerek çalıştırılmasını desteklemekte. Web tarayıcısı yanında e-posta alıp gönderme yeteneğide bulunan W850i'de tek eksik MSN, ICQ gibi anında mesajlaşma servislerine destek olmaması gibi görünüyor. Eğer bu tip bir yazılımda içerseydi kullanıcıları smartphone almaya yönelten bir çok özelliğe fazlasıyla sahip bir telefon olacaktı.

W850i, WEB tarayıcısı veya Java oyunlar esnasında müzik dinlenebilmesine de olanak veriyor. Telefon bilgisayar ile bağlantısını USB 2.0 portu üzerinden sağlamakta. 2006'nın 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanan W850i için henüz bir fiyat belirtilmemiş durumda.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Resim

Intel yeni marka kimliğini açıkladı - viiv

Intel Başkanı ve CEO’su Paul S. Otellini, Las Vegas’ta gerçekleşen Consumer Electronic Show’da (CES) dijital eğlence ve kablosuz dizüstü bilgisayarlar için yepyeni deneyimler sağlayacak iki yeni platform ve çeşitli içerik işbirliklerini açıkladı. Otellini aynı zamanda Intel’in yeni yüksek performanslı, düşük güçle çalışan Intel® Core™ Duo işlemcisini tanıttı.

Eğlence alanında dönüşümün başladığına işaret eden Otellini, şirketin yeni ev platformu olan Intel® Viiv™ teknolojisi ve aralarında AOL, DIRECTV, NBC Universal, Turner Broadcasting’in GameTap’i, ESPN, Televisa ve Eros gibi önde gelen ABD’li ve uluslararası eğlence şirketleri tarafından gerçekleştirilecek çeşitli girişimleri tanıttı. ClickStar, film endüstrisinde bir ilk olan ve sinemalarda oynadıktan birkaç hafta sonra Internet galası yapılması planlanan ilk sinema filmi “Ten Items or Less”i duyurdu. Bu ve diğer gelişmeler, 2006’da milyonlarca şarkı, film, program ve oyunun bilgisayarlara taşınacağını gösteriyor.

Intel Viiv teknolojisine dayanan eğlence bilgisayarları, ailelerin TV, bilgisayar, dizüstü bilgisayarı ve elde taşınabilen ekranlara, her tür dijital eğlence içeriğini indirip, saklayıp, seyretmelerini, kullanmalarını ve paylaşmalarını kolaylaştıracak.

Intel® Centrino® Duo mobil teknolojisi, hızla büyüyen kablosuz dizüstü pazarı için performans ve pil ömründe iyileşme sağlıyor. Otellini ayrıca, önemli bir kilometre taşı olan Intel® Core™ Duo işlemcisini tanıttı. Bu yeni çok güçlü çift çekirdekli işlemci, yeni Intel Centrino Duo platformunun ve Intel Viiv teknolojisi platformunun bazı modellerinde kullanılacak. Core Duo işlemciler, watt başına performans verimini artırmak ve eğlence bilgisayarları, dizüstü bilgisayarlar ve tüketici elektroniği benzeri cihazlarda kullanılmak için tasarlanmış.

Otellini, “Yeni platformlarımız ile hem kablosuz bilgi işlemi hem de dijital eğlenceyi de daha kolay kullanılması için birkaç adım ileri taşıyoruz. Kablosuz geniş bant dizüstü bilgisayarları ile yeni bir çığır açtığımız gibi, bilgisayar, tüketici elektroniği ve eğlence şirketleri ile de ev eğlencesini daha da kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz işlemciler, özel platform özellikleri ve eğlence endüstrisiyle ortak çalışmalarımız ile, herhangi bir ekranda – ki bu TV’nuz, bilgisayarınız ya da taşınabilir medya çalarınız olabilir – internet üzerinden film, TV, müzik, oyun ve fotoğrafların istendiği anda görüntülenmesi amaçlıyoruz” dedi.

Yeni Intel Ev ve Mobil Platformları

Intel Viiv (“vayv” olarak okunuyor) teknolojisi, Intel’in geliştirdiği donanım ve yazılım setini içeriyor ve bu yeni platform Microsoft* Windows* XP Media Center Edition 2005 ile birlikte yeni heyecan verici eğlence deneyimleri yaşanmasını sağlıyor. Güçlü Intel® Pentium® D, Pentium Processor Extreme Edition ve Intel Core Duo işlemci seçeneklerine dayanan Intel Viiv bilgisayarlar, çeşitli özellikleri, fiyatları ve şık tasarımlar ile piyasaya sunulacak. Bunların arasında “hepsi-bir-arada” karma TV’ler ve kitap boyutunda bilgisayarlar da var.

Bu platforma dayanan bilgisayarlar 5.1 ya da daha yüksek surround sound ve yüksek tanımlı HD (high definition) video desteğini de içeren pek çok eğlence seçeneklerine sahip olacaklar. Sistemler bir tuşa dokunularak hemen açılıp kapanabiliyor (marka ve modele bağlı olarak ve ilk açılıştan sonra) ve sistemle gelen veya ayrıca satın alınabilen TV’lerinkine benzer bir uzaktan kumanda ile kullanılabiliyorlar. Intel Viiv teknoloji platformu, yeni Intel® 945/955/975 Express Chipset ailesini ve Intel PRO/1000 PM veya Intel PRO/100 VE/VM ağ bağlantısını içerecek.

Bu yıl içerinde platforma, ev ağının kurulmasını basitleştirecek ve dijital içeriği PC’den diğer cihazlara aktarabilecek yazılım özellikleri de eklenecek.

Otellini ayrıca, Centrino® Duo mobil teknolojisini muhteşem bir taşınabilir eğlence sistemi yapacak bir dizi özelliğe de işaret etti. Performans, pil ömrü ve kablosuz bağlantı seçeneklerine ek olarak sistemler, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlardan 17 inç’in üzerinde ekrana, modele bağlı olarak da surround ses, gelişmiş grafik ve HD TV desteğine sahip olan daha güçlü modellere kadar çeşitli boyutlar için hazır olacak. Mobile Intel 945 Express Chipset ailesi ve Intel PRO/Wireless 3945ABG Network Connection da yeni ürün konumundalar.

Intel bu ay, 20’den fazla yeni işlemci, yonga seti ve başka ürünleri piyasaya sunmayı planlıyor. Herbirinin fiyatı farklı olacak ve işlemciler ürün numarasına göre listelenecekler. Daha fazla bilgi için LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! adresini ziyaret edebilirsiniz.

200’den fazla PC üreticisi bu yeni ürün ve platformları kullanan yüzlerce eşsiz PC ve dizüstü bilgisayar modelini satmayı planlıyorlar. Intel 2006’da, daha fazla enerji tasarrufu ve daha ucuz ürünler üretilmesini sağlayan, endüstriyi yönlendiren 65 nm ve 300 mm üretim özelliklerinin kullanıldığı bu platform ve işlemcilerden, on milyonlarca satılmasını bekliyor.

Hedef: Dünya çapında sınırsız süreli dijital programlar

Otellini ayrıca, Intel Viiv teknolojisi için dünya çapında çeşitli yeni dijital eğlence programları girişimlerinin de altını çizdi, bunların arasında:

• AOL – bu ay AOL Music On Demand*, XM* Satellite Radio özellikli AOL Radio* ve AOL Pictures*; bu yılın sonunda AOL Music Now ve “AOL Hi-Q” yüksek kaliteli video formatında AOL Video*.

• ClickStar – Eğlence şirketi, sinemalarda gösterime girmesinin hemen ardından Internetten izlenebilecek olan ilk filmi duyuracak, “Ten Items or Less”.

• DIRECTV – Önde gelen dijital TV servis sağlayıcısı, programlarını onaylanmış set üstleri yoluyla bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve medya çalarlar için kesintisiz bir şekilde hazırlayacak.

• ESPN – ESPN.com Motion* HD formatta sporun yanı sıra, tam ekranlı yayın kalitesinde 300 üniversite basketbol oyunu ile Full Court*’u sunacak.

• Eros – Hint film endüstrisindeki (“Bollywood”) en büyük uluslararası dağıtıcı olan şirket, dijital içerik portalını ve gelecek dijital video servislerini istendiğinde ulaşılabilecek şekilde sunmayı planlıyor.

• Grupo Televisa – İspanyolca konuşulan dünyanın en büyük medya şirketi, popüler pembe diziler, spor etkinlikleri, haberler ve müzikten oluşan geniş bir yelpaze sağlayacak.

• MTV Networks – MTV, Comedy Central’ın “MotherLoad”undan MTV’nin “Overdrive”ına kadar bir dizi kanalı Intel Viiv teknolojisine uyarlayacağını açıkladı.

• NBC – NBC, 17 günlük 2006 Kış Olimpiyatları’ndan seçmeleri Intel Viiv teknolojisine dayanan bilgisayarlara yüksek çözünürlükte sunacak, daha sonra ortak başka çalışmalar da gerçekleştirilecek.

• Shanghai Media Group – Çin’in en büyük medya grubu, dijital filmlerini, TV dramalarını, özel interaktif programları ve diğer canlı içeriğini yayınlayacak.

• Turner Broadcasting’in GameTap’i – Türünün ilki olan genişbant eğlence ağı GameTap, yüzlerce değişik video ve oyunu 30 cm’lik TV ekranına taşıyacak.

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Yenilenen "Türk Ticaret Kanunu" ile artık şirketlere web sayfası zorunluluğu getirilecek.Konu bu hafta içersinde mecliste görüşülecek. Bunun yerine getirilmediği durumlarda şirket sahipleri cezai ve hukuki sorumlulukla karşılaşacak. Konu ile ilgili hazırlanan taslaktaki madde 1502 aşağıda yazılı.

MADDE 1502.
1. Her sermaye şirketi bir Web sitesi oluşturmaya ve sitenin belirli bir bölümünü, şirketin kanunen yapması gereken ilânlarına, paysahipleri ve ortakları açısından önem taşıyan açıklamalarına, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarının hazırlıkları ve yapılması ile ilgili, ortaklara sunulması gereken belgelerin açıklanmasına, bu kurullara ilişkin davetlerin yapılmasına, oy verme, şeffaflık ve kamuyu aydınlatma yönünden zorunlu ve bilgi toplumu bağlamında yararlı görülen hizmet ve bilgilerin sunulmasına, bilgi almaya yönelik sorulara, verilen bilgiye ve benzeri diğer işlemler ile bu kanunda ve diğer kanunlarda paysahiplerinin veya ortakların aydınlatılmasının öngörüldüğü konulara tahsis etmek zorundadır.

Ayrıca, finansal tabloları, bunların dipnotları, yıllık rapor, yönetim kurulunun kurumsal yönetim ilkelerine ne oranda uyulduğuna ilişkin yıllık değerleme açıklaması, denetçinin, özel denetçinin, işlem denetçilerinin raporları ve yetkili kurul ve bakanlıkların istedikleri pay sahiplerinin ve sermaye piyasasını ilgilendiren konulara ilişkin olarak şirketin cevap ve bildirimleri ve diğer ilgili hususlar şirketin web sitesinde yayınlanır.

Bu hükümdeki yükümlülüğe uymama, kanuna aykırılığın ve yönetim kurulunun görevini yerine getirmemesinin bütün sonuçlarını doğurur. Ceza hükümleri saklıdır.

Finansal tabloları ile her türlü rapor üç yıl sitede kalır.

2. Web sitesinin bilgi toplumu hizmetlerine ayrılmış kısmının ticaret siciline kaydı da dahil olmak üzere, bu maddenin amaçlarına tahsis edilmiş bulunan bu kısmının herkese açık nitelik taşıdığı, burada yer alan mesajlar ile bilgilerin ilgililere yönlendirilmiş açıklamalar ve hukukî iradeler olduğu, sitenin bu kısmına ulaşılmasının usul ve esasları ile ilgili diğer hususlar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bir yönetmelikle düzenlenir.

3. Web sitesinin bu maddenin amaçlarına tahsis edilmiş kısmında yayımlanan bilgilerin başına parantez içinde “yönlendirilmiş mesaj” ibaresi konulur. Bu ibareli mesaj ancak Kanuna ve yukarıda anılan yönetmeliğe uyulmak suretiyle değiştirilebilir. Tahsis edilen kısımda yer alan bir mesajın yönlendirildiği karinedir.

4. Yönlendirilmiş mesajların basılı şekilleri 82 nci madde uyarınca ayrıca saklanır. Web sitesinde yer alacak bilgiler metin haline getirilip şirket yönetimince tarih ve saati gösterilerek noterlikçe onaylı bir deftere sıra numarasına göre yazılır veya yapıştırılır. Daha sonra sitede yayınlanan bilgilerde bir değişiklik yapılırsa, değişikliğe ilişkin olarak yukarıdaki işlem tekrarlanır.”

Ayrıca elektronik ortamda alışveriş siteleride unutulmamış ve uyulması gereken kurallar maddeleştirilmiş.

“MADDE 1503. –
1. Tarafların açıkça anlaşmaları ve 18 inci maddenin üçüncü fıkrası saklı kalmak şartıyla, ihbarlar, ihtarlar, itirazlar ve benzeri beyanlar; fatura, teyid mektubu, iştirak taahhütnamesi, toplantı çağrıları ve bu hüküm uyarınca yapılan elektronik gönderme ve elektronik saklama sözleşmesi, elektronik ortamda düzenlenebilir, yollanabilir, itiraza uğrayabilir ve kabul edilmişse hüküm ifade eder.”


Güvenli elektronik imza

Elektronik imzanın hukuksal geçerliliğinin sınırları da çiziliyor. Tasarıya göre, “Poliçe, bono, çek makbuz senedi, varant ve kambiyo senetlerine benzeyen senetler güvenli elektronik imza ile düzenlenemeyeceği, bu senetlere ilişkin arz, kabul, aval gibi senet üzerinde gerçekleştirilen işlemler güvenli elektronik imza ile yapılamayacağı” belirtiliyor.

Ancak e-imzanın uluslararası uygulamada geçerliliği artarsa yasağın Adalet Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca kaldırılacağı kaydediliyor.

Elektronik ortamda yönetim kurulu ve genel kurul Tasarı, şirketlere web sitesi zorunluluğundan sonra bir de on-line genel kurul olanağı getiriyor. Tasarı da ilgili madde de şu ifadelere yer veriliyor:


“MADDE 1505. –
1. a) Sermaye şirketlerinde müdürler kurulu ve yönetim kurulu üyelerinin, öngörülen belirli durumlarda, kurul toplantılarına görüntü ve ses aktarılması yoluyla katılabilmeleri ve oy vermeleri esas sözleşme veya şirket sözleşmesiyle düzenlenebilir.

b) Kollektif, komandit, limited ve sermayesi paylara bölünmüş şirketlerde, şirket sözleşmesinde ve esas sözleşmede öngörülerek elektronik ortamda ortaklar kuruluna ve genel kurula katılma, öneride bulunma ve oy verme fiziki katılımın öneride bulunmanın ve oy vermenin bütün sonuçlarını doğurur.

c) Yukarıda öngörülen hallerde, elektronik ortamda oy kullanabilmek için, şirketin bu amaca özgülenmiş bir Web sitesine sahip bulunulması, ortağın bu yolda talepte bulunması elektronik ortam araçlarının etkin katılmaya elverişliliğinin bir teknik raporla kanıtlanıp bu raporun tescil ve ilân edilmiş olması, oy kullananların kimliklerinin saklanması gerekir.

d) Yukarıda anılan şirketlerde esas sözleşme veya şirket sözleşmesi gereği şirket yönetimi, bu yolla oy kullanmanın bütün şartlarını gerçekleştiriri ve ortağa gerekli bütün araçları sağlar.
e) Yukarıdaki hükümler çerçevesinde oyun gerçek sahibi tarafından kullanılmasına ve uygulamaya ilişkin kurallar Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.

2. a) Anonim şirketlerde genel kurullara elektronik ortamda katılma, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy verme, fizikî katılmanın ve oy vermenin bütün hukukî sonuçlarını doğurur. Bu hükmün uygulanması esasları bir Bakanlar Kurulu Tüzüğü ile düzenlenir. Tüzükte, genel kurula elektronik ortamda katılmaya ve oy vermeye ilişkin esas sözleşme hükmünün örneği yer alır.

Anonim şirketler Tüzükten aynen aktarılacak olan bu hükümde değişiklik yapamazlar. Tüzük ayrıca oyun gerçek sahibi veya temsilcisi tarafından kullanılmasını sağlayan kurallar ile 407 nci maddenin üçüncü fıkrasında öngörülen komiserlerin bu hususa ilişkin yetkilerini içerir.

b) Bu Tüzüğün yürürlüğe girmesi ile birlikte genel kurullara elektronik ortamda katılma ve oy kullanma sisteminin uygulanması pay senetleri borsaya kota edilmiş şirketlerde zorunlu hale gelir.

3. Birinci fıkranın (e) bendindeki yönetmelik ile pay sahibinin temsilcisine Web sitesi aracılığıyla talimat vermesi esas ve usulleri düzenlenebilir.

2. Uygulama kuralları

MADDE 1506. –
1.Elektronik ortamı kullanmak isteyen ortaklar, paysahipleri ve yönetim kurulu üyeleri e-posta adreslerini şirkete bildirirler.

E) Kurumsal yönetim ilkeleri
MADDE 1507. –
# Halka açık anonim şirketlere kurumsal yönetim ilkelerini, yönetim kurulunun buna ilişkin açıklamasının esaslarını ve şirketlerin bu yönden derecelendirme kural ve sonuçlarını Sermaye Piyasası Kurulu belirler. Başka kurumlar, kurullar ve kuruluşlar Sermaye Piyasası Kurulunun onayını almak şartıyla, sadece kendi alanları için geçerli olabilecek kurumsal yönetim ilkeleri ile ilgili, ayrıntıya ilişkin sınırlı düzenlemeler yapabilirler.”

Resim

Kullanıcı avatarı
sıfır
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 2292
Kayıt: 23 Kas 2005 [ 20:20 ]

Mesaj gönderen sıfır »

Resim

Optimus oled keyboard adını taşıyan klavye ismindende anlaşılacağı üzere oledlerden yani organik ledlerden oluşan tuşlara sahip. Yani tuşların üzerinde teker teker küçük ekranların olduğunu ve bu ekranlara o tuşa atanan göreve göre renkli simge yazı harf vs oluşturulabildiğini düşünün. İşte bu klavyede bu var.

Bu birden fazla dilde veya farklı temalarda klavye kullanmak isteyenler için çok iyi bir fırsat. Üretici firma açısındanda çok büyük bir avantajı var. Çünkü her dilde klavye üretmek yerine tüm ülkelere göndereceği optimus klavyelerin yazılımlarındaki dil seçimi ile klavye istediğiniz dile anında çevrilebiliyor.

Resim

En renkli görüntü ise sol kısımdaki multimedia tuşlarda. Burda renkli ışıklı simgelerden oluşan tuşları görmek oldukça keyifli.

ResimResim
bu arada 2. resimde tepedeki işaretler quake deki silahların işaretleri...



Klavyenin sadece yazılımla değiştirilebilen birçok temasıda mevcut. Bunlar arasında photoshop gibi yaygın olarak kulalnılan bir programdan quake gibi tüm dünyada oynanan oyunlara kadar temaları kolayca yüklemek mümkün.

Ürünün 2006 sonlarında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Fiyatı ise 100$ üstünde olacağı kesin gibi. Merakla bekliyoruz...[/url]

Cevapla