Metrobüs engellilerin de hakkı

En güncel haberler burada....
Cevapla
Kullanıcı avatarı
tarla__kusu93
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2167
Kayıt: 30 May 2008 [ 21:22 ]

Metrobüs engellilerin de hakkı

Mesaj gönderen tarla__kusu93 »

Özürlüler Vakfı tarafından " Bi' bakar mısınız? Ben buradan geçemedim" sloganıyla yapılan eylemde, engelliler duraklara asansör yapılmasını istedi.
Resim

Engelli vatandaşlar metrobüsten yararlanamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.
Cevizlibağ'da metrobüs durağında eylem yapan Özürlüler Vakfı üyeleri "Bir grup tekerlekli sandalyeli metrobüsle gezintiye çıkmak isterse ne olur?" diye sordu. Balet Tan Sağtürk'ün de destek verdiği eylemde metrobüse ulaşmak isteyen tekerlekli sandalyeli vatandaş dört kişi tarafından taşınarak durağa ulaştırıldı. Durağa getirilen tekerlekli sandalyeli vatandaş turnikeden de geçişte zorlandı.

Engellilere destek için geldiğini ifade eden Balet Tan Sağtürk, 4 kişiyle bir tekerlekli sandalyeliyi zor taşıdıklarını söyledi. Kendisinin de çocuğu olacağını ifada eden Sağtürk, "Kimin nasıl doğacağı belli olmuyor. Herkes engelli olabilir. Engelli vatandaşlarımıza karşı daha duyarlı olmalıyız." dedi.

Tekerlekli sandalyeli Filiz Gülcü, duraklara asansör yapılmasını istedi. Tekerlekli sandalyeli Hakan Özgül ise 2007 yılında hizmete açılan metrobüslerde engelliler açısından değişen bir şey olmadığını söyledi. Özgül, "Defalarca belediyeye başvurduk. Hepsinde olumlu cevap aldık. Ancak hala bir gelişme yok. Göstermelik olarak bir kaç durakta rampa var. Ancak onlarda da eğim çok fazla." diye konuştu. Metrobüsü kullanamadığını belirten Özgül, "Sadece Avcılar'da ilk duraktan binebiliyordum. O da geçen aya kadar." dedi.

Eyleme katılan grup metrobüs üstgeçidine 'Bi' bakar mısınız? Ben buramadan geçemedim' yazılı çıkarmalar yapıştırdı ve aynı sloganın yalızı olduğu dövizler taşıdı.



Cevapla