VLADİMİR İLİÇ LENİN

Ödevler için artık tek bir adres var aktuelbilgi.net...
Kilitli
Kullanıcı avatarı
onlineyimm
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 96
Kayıt: 19 May 2018 [ 23:12 ]

VLADİMİR İLİÇ LENİN

Mesaj gönderen onlineyimm »

Vladimir İliç Lenin (1870 - 1924)
Vladimir İliç Ulyanov, 22 Nisan 1870'te Simbirsk kentinde doğdu. Orta halli bir öğretmen ailesinin altı çocuğundan ikincisidir.Ağabeyi Aleksandr'ın çara karşı suikast girişimine katıldığı için kurşuna dizildiği yıl, 1887'de, liseyi bitirerek Kazan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi ve üç ay sonra devrimci öğrenci hareketi içinde yeraldığı için üniversiteden atıldı.
1891'de St.Petersburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni dışarıdan bitirdi. 1895'te ülke dışına çıkıp marksizmin önemli temsilcileriyle tanıştıktan sonra St.Petersburg'a dönüp İşçi Sınıfının Kurtuluşu İçin Mücadele Birliği adlı gizli bir örgüt kurdu.Aynı yıl sonunda tutuklandı, ondört ay hücrede kaldıktan sonra Sibirya'ya, Şuşenskoye köyüne sürgüne gönderildi; orada Krupskaya ile evlendi. Sosyal-demokrat gruplarla bağını sürdürdü ve bir parti program taslağı hazırladı. RSDİP(Rusya Sosyal Demokrat İşçi Partisi) 1898 Mart'ında Minsk'te toplanan bir kongreyle kuruldu.
1900'de serbest bırakıldıktan birkaç ay sonra yurtdışına kaçtı ve İsviçre'ye yerleşti. Aralık 1900'de yayımlanmaya başlayan İskra gazetesindeki bir makalesinde ilk kez 'Lenin' takma adını kullandı. RSDİP'nin 1903'te ikinci kongresinde, demokratik merkeziyetçilik ve devrimci-demokratik diktatörlük konularında ortaya çıkan görüş ayrılığı sonrasında, Merkez komite ve İskra yazıkurulunda çoğunluğu sağlayan Lenin ve yandaşları Bolşevik(çoğunluk), muhalifleri ise Menşevik(azınlık) adlarıyla anılmaya başladılar.
1905 devriminin yenilgiye uğramasından sonra Aralık 1907'de yeniden Avrupa'daki sürgün yaşamına döndü. Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasından sonra kendi hükümetlerine destek olma politikasının sosyal-şoven bir politika olduğunu ileri sürerek, emperyalist savaşı iç savaşa döndürme çağrısında bulundu. 1917 Şubat Devrimi'nden sonra Petrograd'a döndü. Nisan Tezleri'yle bolşeviklerin sosyalist iktidar perspektifiyle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Baskı ve yasaklama girişimlerinden dolayı Finlandiya'ya kaçmak zorunda kaldı. Burada yazdığı Devlet ve Devrim adlı eseriyle proletaryanın iktidarı burjuva devlet mekanizmasını parçalayarak alması gerektiğini belirtti.
1917 Ekim'inde gizlice Petrograd'a döndü. 7 Kasım 1917'de Lenin'in önderliğinde Bolşevikler iktidarı ele geçirdi. 8 Kasım 1917'de Halk Komiserleri Kurulu başkanlığına seçildi. 21 Ocak 1924'te Gorki kentinde öldü.


KONU KİLİTLENDİ!!!!



Kullanıcı avatarı
MeQueR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 546
Kayıt: 03 Haz 2006 [ 20:17 ]

Mesaj gönderen MeQueR »

CHE VE ATATÜRK KADAR OLMASADA LENİN'DE ÇOK BÜYÜK BİR LİDERDİ
che ile Atatürk ü bir tutmamanı dilerdim ama neyse... sadece yazık sana....

Resim

Resim

Resim
En son MeQueR tarafından 10 Haz 2006 [ 23:26 ] tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
onlineyimm
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 96
Kayıt: 19 May 2018 [ 23:12 ]

Mesaj gönderen onlineyimm »

:alright: herkesin kendi görüşleri değerleri ve inançları vardır benimkilerde bu

Kullanıcı avatarı
MeQueR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 546
Kayıt: 03 Haz 2006 [ 20:17 ]

Mesaj gönderen MeQueR »

Tamam inançlarına karşı bi dediğim yok ama sana tek bir soru soruyorum... sen şimdi kimlerin sayesinde yaşıyorsun?? che nin önderlik ettiği insanlar sayesinde mi yoksa Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ün önderlik ettiği Bu vatanın her karış toprağını kendi kanlarıyla sulamış olan ŞEHİTLERİMİZ sayesinde mi??? Eğer TÜRK değilsen söyle de ona göre yorum yapalım....

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
amsy
Kurucu Yetkili
Kurucu Yetkili
Mesajlar: 243
Kayıt: 19 Şub 2006 [ 02:45 ]

Mesaj gönderen amsy »

öfff yeter bee...alla alla yawww...kardeşim bela mısın sen yaww...
sabır sabır bir yere kadar

Kilitli