Wordpress hakkında herşey

Tasarımla ilgili her türlü program için yardımlaşma forumu.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Erhanbay
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 06 Şub 2007 [ 13:05 ]

Wordpress hakkında herşey

Mesaj gönderen Erhanbay »

Resim


Wordpress son yıllarda en çok kullanılmaya başlanan blog ve paylaşım scriptidir.Gerek seo,tag ve indexlenmesi bu scriptin kullanımını artırıyor.Gelin şimdi bu scriptin kurulumu,eklentileri ve daha kullanışlı hale getirecek şeyleri anlatalım. =D>

Önce bu adresten wordpress son sürümünü indirelim: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!


Ardından indirdiğimiz dosyayı winrar veya winziple açalım.Çıkan dosyaların hostumuza atalım.Ardından;

# wp-config-sample.php dosyasını notepad (yada benzeri bir basit yazı işlemcisiyle) açıyoruz.
# define(‘DB_NAME’, ‘veritabanı adı’); buraya veritabanımızın adını yazıyoruz
# define(‘DB_USER’, ‘kullanıcı adı’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız kullanıcı adı
# define(‘DB_PASSWORD’, ’sifre’); veritabanımıza bağlanmak için kullandığımız şifre
# define(‘DB_HOST’, ‘localhost’); burasını genellikle localhost olarak bırakıyoruz, eğer ki bir sorun çıkarsa, hosting şirketiyle görüşmenizi öneririz. Yukardaki kısımda gerekli değişiklikleri yapıyoruz
# wp-config-sample.php dosyasının adını wp-config.php şeklinde değiştirdikten sonra dosyaları sunucuya yüklüyoruz.
# Tarayıcı adres çubuğuna {www.siteadresi.com}/wordpress/wp-admin/install.php yazıyoruz ve direktifleri takip ediyoruz ve bitiriyoruz.


Böylece wordpress kurulumunu tamamlamış oluyoruz. =D>



Kullanıcı avatarı
Erhanbay
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 06 Şub 2007 [ 13:05 ]

Wordpress Temaları

Mesaj gönderen Erhanbay »

Sizinle birkaç wordpress teması paylaşmak istiyorum.Bunları kişisel ve paylaşım bloglarınızda kullanabilirsiniz. =D>


Önizleme:Resim
İndir: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!


Önizleme: Resim
İndir: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!


Eğer daha fazlasını isterseniz google.com sitesinden araştırabilirsiniz.Örnekleri oldukça boldur. :ajan:

Kullanıcı avatarı
Erhanbay
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 06 Şub 2007 [ 13:05 ]

Wordpress seo eklentileri

Mesaj gönderen Erhanbay »

Bu konuda da sizlerle wordpress seo eklentilerini paylaşıyorum.Bu eklentiler ne işe yarar diye soracak olursanız sitenizdeki mata tag,title vs gibi bölümleri elle değiştirebilmenizi sağlar.All in seo pack en önemlisidir.Ama sizlerle başka eklentileri de paylaşıyorum.


Alternatif WordPress SEO Eklentileri

Blog yazarlarının daha fazla okuyucuya ulaşmak için arama motorlarında üst sıralara çıklamarını sağlayan SEO(Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu) için sayfalarının üzerinde bazı kodlama teknikleri kullanmaları gerekiyor. İşte WordPress kullanıcıların kodlama ihtiyacı duymadan hazır eklentilerle SEO ihtiyaçlarının büyük bir kısmını çözmüş olabiliyorlar.

Aşağıda hakklarında kısa bilgiler verdiğim eklentilerden faydalanabilirsiniz.

1-All in One SEO Pack LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!

Belki birçok wordpress kullanıcısının kullandığı bir SEO eklentisi. Türkçesi de “hepsi bir yerde seo ambalaj” olarak çevirmek yanlış olmaz.

2- Platinum SEO Pack: LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!

All in One SEO Pack eklentisinin fonksiyonel olarak tüm özelliklerine sahip.

Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6135
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Wordpress hakkında herşey

Mesaj gönderen VSaBaH »

Güzel çalışma kardeş teşekkürler...
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
Erhanbay
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 400
Kayıt: 06 Şub 2007 [ 13:05 ]

Wordpress 5.0 yayımlandı

Mesaj gönderen Erhanbay »

Resim



Web dünyasının en popüler içerik yönetim sistemi WordPress, Küba’lı caz sanatçısı LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!onuruna “Bebo” adını verdiği 5.versiyonunu yayınladı. Yeni varsayılan tema “Yirmi Ondokuz” ile beraber gelen WordPress 5.0’ın getirdiği en önemli yenilik ise yeni editörü oldu.
 Büyük yenilikler içeren editör tarafı artık blok tabanlı çalışıyor. Blok tabanlı editörde multimedya, text, alıntı gibi her bir içerik kendi bloğunda yer alıyor. Daha akıcı bir düzenleme deneyimi sunan yeni editör eski içeriklerinizin görünümünü etkilemeyecek, sadece blok tabanlı yapısı sayesinde kullanıcılarına daha esnek bir içerik yaratım deneyimi sunacak.Halihazırda bir çok blok yapısı barındıran versiyon ilerleyen zamanlarda açık kaynak ekosistemin katkılarıyla daha fazla blok tipine de sahip olacak.
 Klasik editör hala kullanılabiliyorWordPress 5.0’a geçip eski editörü kullanmak isteyenler için LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! olarak sunuluyor. WordPress yaptığı açıklamada klasik editöre 2021 yılına kadar destek vereceklerini açıkladı. Ayrıca WordPress ekibi, güncelleştirme sonrası yeni editör ile sorun yaşayan kullanıcıların klasik editör kullanmasını öneriyor.
 Varsayılan yeni tema “Yirmi Ondokuz”WordPress 5.0 versiyonu ile yeni varsayılan tema LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP!’u da tanıtmış oldu. Çok çeşitli amaçlar için kullanılabilir hale getirilen tema daha modern bir tasarıma sahip ve blok tabanlı yeni editöre tam uyumluluk ile geliyor. Bir çok WordPress kullanıcısının sorunu olan yavaş yüklenme problemini hafifletmek için ise sistem fontlarını kullanıyor.
 Yeni versiyon geliştirilirken yazılım geliştiricileri de düşünülmüş. Geliştirme esnasında yapılacak değişikliklerin içerik yapısını değiştirmesi önlenmiş. Ayrıca versiyon 5.0, önemli güvenlik geliştirmeleri ve REST API tarafında güncelleştirmeler içeriyor.Editör alanında büyük yenilikler içeren yeni temaya sahip WordPress 5.0’ı LİNKİ GÖREBİLMEK İÇİN LÜTFEN KAYIT OL VEYA GİRİŞ YAP! adresinden indirebilir, var olan WordPress sitelerinizi güncellemeler bölümünden güncelleyebilirsiniz.

Cevapla