Tarayıcınız için en iyi 5 güvenlik eklentisi!

Bilgisayar hakkındaki en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
göKhan.
Süper Yetkili
Süper Yetkili
Mesajlar: 2544
Kayıt: 12 Oca 2008 [ 17:09 ]

Tarayıcınız için en iyi 5 güvenlik eklentisi!

Mesaj gönderen göKhan. »

Eğlendiren ya da işinizi kolaylaştıran eklentileri unutun. Bu 5 eklenti onlardan çok daha önemli!



Resim

İnternet tarayıcınızı zaman zaman hassas verilerinize erişmekte ve paylaşmakta kullanıyorsunuz. Verilerinizin başkalarının eline geçmemesi ve başınızın ağrımaması için ise dikkat etmenin yanında bazı önemler de almanız gerekiyor. Bu yazımızda tarayıcı güvenliğinizi artırmanıza yardımcı olacak en iyi 5 aracı sizlere tanıtacağız. Bu eklentileri aynı anda kullanmanız da mümkün.

AdBlock Plus (Firefox [https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... lock-plus/] ve Chrome [https://chrome.google.com/extensions/de ... cddilifddb])

AdBlock, web sitelerindeki reklam kodlarını engellemeye yarıyor. 'Malicious blocklist' listesini kullanarak güvenliğinize de katkıda bulunmanız mümkün.



HTTPS Everywhere (Firefox [http://www.eff.org/https-everywhere] )

HTTPS Everywhere, popüler web sitelerinde bağlandığınız web sitesinin bağlantısı şifreli olmasa dahi HTTPS bağlantı kurmaya çalışıyor. Örneğin Twitter'da sadece oturum açma eylemi şifreli bağlantı üzerinden yapılıyor ancak geri kalan tüm aktarımlar şifresiz olarak aktarılıyor. Bu eklenti ile Firesheep gibi hack'leme araçlarından korunabilirsiniz.



LastPass (Tüm platformlar [ https://lastpass.com/ ] )

LastPass, parolalarınızı şifreleyerek saklıyor ve siteye özel kırılması zor parolalar üretmenize yardımcı oluyor. Eklenti birçok tarayıcıyı destekliyor.



NoScript (Firefox [http://noscript.net/] )

Sadece Firefox'da desteklenen NoScript tek bir işlev görüyor: JavaScript, Flash, Quicktime gibi tarayıcı pencerenizde yüklenen kodları engelliyor. Chrome kullanıcıları benzer bir eklenti olan NotScripts'i deneyebilirler.

Tüm kodları engellemenin Google, Gmail, Twitter gibi JavaScript kullanan birçok siteyi düzgün çalışmaz bir hale getireceğine dikkat edin. NoScript ile üçüncü parti kodları engelleyebilir veya sadece güvenilmeyen kaynaklardan gelen kodları da engelleyebilirsiniz.



Web of Trust (Tüm tarayıcılar [ http://lifehacker.com/#!5378129/wot-ext ... gle-chrome ] )

Web of Trust şimdiye kadar tanıttığımız eklentilerden biraz farklı. Eklenti, potansiyel saldırıyı durdurmak yerine ziyaret ettiğiniz web sitesinin güvenilir olup olmadığını size bildiriyor.[/align]



Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6137
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Tarayıcınız için en iyi 5 güvenlik eklentisi!

Mesaj gönderen VSaBaH »

Gayet güzel eklentiler gerçekten...

Teşekkürler kardeş.
Resim

Cevapla