1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Telefon faturası ucuzluyor

Gönderilme zamanı: 13 Ağu 2008 [ 18:02 ]
gönderen tarla__kusu93
Telefon faturası ucuzluyor

Faturadan sıkıntılı olan vatandaşlara müjde! Bu yönetmelik faturaya yansıyınca vatandaşın cebi rahatlayacak...
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Başkanı Yusuf Ata Arıak, Ankara Bilişim Muhabirleri Topluluğu ile bir araya gelerek, şehiriçi telefon görüşmelerini rekabete açmak için hazırlanan yönetmeliği değerlendirdi.

"2.5 milyar dolarlık şehiriçi pastasından hem Telekom hem özel şirketler pay alacak. Bu oyunun sonunda vatandaş kazanır. Düzenleme faturalara en az yüzde 20 ucuzluk olarak yansıyacaktır" diyen Arıak, daha önce şehiriçi yönetmeliğini Danıştay'a götüren Türk Telekom'un bu defa götürmeyeceğini savundu ve "Türk Telekom ben adil rekabet istiyorum" şeklinde seslendi.

HERKES KAZANIR

Şehiriçinin rekabete açılması durumunda Türk Telekom'un gelirlerinde bir düşme olup olmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Arıak, sektörün 250 milyon dolarlık ciro yapabilmesi için 200 milyon dolar yine Türk Telekom'a ödeme yapacaklarını söyledi. Bu durumda kimsenin kaybı olmayacağını vurgulayan Arıak, en büyük kazancı vatandaşın sağlayacağını ifade etti. Arıak ayrıca Türk Telekom'un Ankara- İstanbul arasındaki fiber optik kapasitenin yüzde 5'inin bile kullanılmadığını söyleyerek diğer firmaların yatırım yapmadan bu altyapıyı kullanabileceklerini bu durumda iki tarafın da kazanacağını vurguladı.

KAMU ÖZEL SEKTÖRE AÇILSIN

Rekabet ortamının tam olarak oluşması için özel sektörün kamu kurum ve kuruluşlarına da hizmet verme imkanı tanınması gerektiğini belirten Arıak, bu konuyla ilgili hukuki yollara başvurduklarını söyledi.

Re: Telefon faturası ucuzluyor

Gönderilme zamanı: 17 Ağu 2008 [ 18:34 ]
gönderen sıfır
ya telefonu bırak internete gel TT :@

Re: Telefon faturası ucuzluyor

Gönderilme zamanı: 17 Ağu 2008 [ 21:13 ]
gönderen Siyah_Beyaz
şuan zaten telefon denildiğinde halkın büyük çoğunluğu cep telefonu kullanır oldu bu yüzden telekomun bu kaybettiği müşteriyi çekmesi gerektiğinden ucuzlama gerekiyordu, ama asıl önemli olan konu tabi bence "internet". internet Türkiyede nerdeyse hemen hemen TTNet in tekelinde ve piyasaya hükmediyolar. onların tekelinden kurtulunması lazım ki Türkiye gerçekten internetsiz ve teknolojisiz kalmasın ve bizde dünyanın en pahalı internetini kullanmaktan kurtulalım.