1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı

Gönderilme zamanı: 13 Oca 2009 [ 16:41 ]
gönderen summer
Tahinli - Cevizli Yufka Tatlısı
Resim

Malzemeler

  • 1 adet yufka

  • 5 yemek kaşığı tahin

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

  • Üzeri için pudra şekeri


Yapılışı

  • Yufkanın üzerine 5 yemek kaşığı tahini dökün ve fırçayla sürün (Tahin her yerini tamamen kaplamıyor). Üzerine toz şekeri ve cevizi serpin.

  • Yufkayı ortadan ikiye bölün ve geniş kısımdan rulo şeklinde sarmaya başlayın. Rulodan 3-4 cm.lik verev parçalar kesin ve fırın tepsisine dizin. yaklaşık 175 - 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.