Ananaslı Muhallebi
Gönderilme zamanı: 18 Tem 2009 [ 23:16 ]

Malzemeler:
4 su bardağı süt ananasli-muhallebi
2 kahve fincanı un
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
Limonlu jöle
6 dilim konserve ananas
Süsleme İçin:
6 dondurulmuş vişne
Hazırlanışı:
Sütü tencereye alın. Yumurtaları un ve şekeri ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırın. Sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip tencereyi ocaktan alın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Muhallebiyi ayaklı 6 cam servis kasesine üzerinde 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın. Soğuyunca buzdolabına alıp donuncaya kadar bekletin. Kaseleri dolaptan alıp üzerlerine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde jöleyi ilave edin ve birer ananas dilimi yerleştirin. Ananas dilimlerinin ortasına 1′er tane vişne yerleştirip buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Soğuk olarak servis yapın.