2007/2008 öss sorulari

Bu bölümümüzde gülmekten kırılacaksınız...
Cevapla
Kullanıcı avatarı
msdmr40
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye
Mesajlar: 293
Kayıt: 22 Kas 2005 [ 22:14 ]

2007/2008 öss sorulari

Mesaj gönderen msdmr40 »

1. Modern matematiğin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

a) Modern matematikte işlemler, hesap makinasıyla yapılır!
b) Modern matematikte bilinmeyenli denklem yoktur, her sey şeffaftır!
c) Modern matematik diye birşey yoktur, doğrusu postmodern matematik
olmalıdır!
d) Modern matematikte, doğal sayılar evlerinde, kilimlerin üzerinde
ayakkabılarıyla gezerler!
e) Modern matematikte, bir rakama ortam içinde kare kökünü sormak,
ayıplanagelen bir tutumdur!



2. Bir baba, yaşları 5, 8 ve 33 olan çocuğuna 120 milyon lira harçlık
vererek, yaşları ile orantılı olarak bölüşmelerini istemiştir. 33 yaşındaki
büyük çocuğun (ismini soracak olursanız Ragıp'tır) paranın büyük kısmını
alacağı açıktır. Bu yaşta hiç utanmadan babasından harçlık isteyen bu kişi,
işi daha da azıtıp iki kardeşine toplam 2.500.000 TL.
bırakıp, geri kalanı almıştır. Bu problemdeki babaya matematikte ne denir?

a) Etkisiz Eleman
b) Çaresiz Eleman
c) Ragıpsal Eleman
d) İkinci Evliliğini Yapmış Eleman
e) Hayırsız Oğluna Eleman Diyen Eleman



3. "TERKOS" kelimesindeki harflerle anlamlı ya da anlamsız 6 harfli kaç
kelime yazılabilir diye sormuyoruz, biz hesapladık, 720 farklı kelime
yazılabiliyor. Bu kelimeler içerisinde doğru anlama sahip olanı,
aşağıdakilerden hangisidir?

a) SEKTOR - Yeni bir sektor anlamında
b) KOTRES - Şişman metres anlamında
c) ROSTEK - Rosto ile biftek karışımı bir yemek anlamında
d) KOSTER - Posterin yanlış yazılmışı anlamında
e) TOSREK - Gizli gizli titreyen anlamında



4. Fizikte makara problemleri anlatılırken, konuyla ilgilenmeyip makara
yapan öğrencilere ne denir?

a) Silindir yarıcapı
b) İletişim sigarası
c) Kaynatma noktası
d) Eriyik arsızı
e) Çıkrık (Çık dışarı'nın hızlı söylenişi gibi)



5. Periyodik cetvelle kafasına dokuz kez vurulan bir insanın kimyasında
nasıl bir değişim olur?

a) Sodyum fizik azalır, direnyum artar
b) Sulfat anlamını yitirir
c) Fosfor ürker, siner
d) Alkali metaller coşku gosterir (Alkali:Alakalı)
e) Hiçbirisi (Yaşayan bilir anlamında)



6. Bir bitkinin, güneş ışığını engelleyen bir başka bitkiyi budamaya
çalışmasına ne denir?

a) Fotosentez
b) Fotomontaj
c) Foto Namık (Yanıltma şıkkı)
d) Eşeyli takılma
e) Eşeysiz takılma (Eşey şakası)



7. "Nusret'in yüzüne mahsun bir ifade gelmişti, belli ki sakal istiyordu."
cümlesinde hangi değişiklik yapılırsa anlam değişmez?

a) "Sakal" yerine "avanta" gelirse!
b) "Sakal" yerine "top sakal" gelirse!
c) "Mahsun" yerine "vurdumduymaz" gelirse!
d) "Nusret" yerine "Basri Can" gelirse!
e) "Mahsun" ile "Nusret" yer değiştirirse!

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bariz bir şive görülmektedir?

a) Gurt gapan da, amanin furdu ki ne furdu!
b) Ne ki olam ombudsman, niye ki hep?!
c) Uyy, ne bakiysunuz ha buzaği cibu ula daa?!
d) Ben vapora bineceğim! (İstanbul Türkçesi)
e) Gel la gel, metroya binek! (Türkçe İstanbul'u)



9. "Italya-Italyan" iliskisi asagidakilerden
hangisinde vardir?

a) Antalya - Antalyan
b) Almanya - İspanyol (Turist)
c) Korsika - Kosta Rika
d) Porto - Porto Riko
e) Muğla - Muğlak



10. Tarihte ilk lotarya, hangi isim altında, hangi
kavimde oynanmıştır?

a) Sayısal Tablet - Frigyalılar
b) Kızma Abicim - Selçuklular
c) Kavimi Piyango - Etiler
d) Piramitin Sırrını Çöz Kazan - Eski Mısır
e) Olimpik Toto - Eski Yunan



11. Yazların akrabalı, neşeli ve patlıcan kızartmalı;
kışların ise beyaz sakallı dedeli, soba ve kestaneli
ve bol masallı geçtiği iklim türü aşağıdakilerden
hangisi ola ki?

a) Dravdan iklim
b) Nostaljik iklim
c) Dekorsal iklim
d) Şahane iklim
e) İkandinav tipi iklim



12. "Ali told somethink and cheered her up."
cümlesinin doğru çevirisi hangisidir?

a) Ali şen şakrak, muhabbete doymayan bir kişidir!
b) O kız neşesizdi son günlerde, Ali ne yaptı da
neşelendi?
c) Ali'ye bak, nasıl yazılıyo manitaya!
d) Ali, elleriyle tavşan yaptı duvarda, kız acaip
keyiflendi!
e) Vay yavşak Ali, gene pundunu buldu, bağlama
çekiyor ona!



Kullanıcı avatarı
VSaBaH
Tasarımcı Yönetici
Tasarımcı Yönetici
Mesajlar: 6106
Kayıt: 21 Kas 2005 [ 23:54 ]

Mesaj gönderen VSaBaH »

Buna benzer bir konu daha açmıştın o da güzeldi bu da güzel. :D
 !
REKLAMLARA YAPILAN TIKLAMA BİZİM TEK GELİR KAPIMIZDIR. LÜTFEN ADBLOCK TARZI EKLENTİLERLE REKLAMLARI ENGELLEMEYELİM. BİZE EN GÜZEL TEŞEKKÜRÜ BU ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ. TEŞEKKÜRLER...


Resim

Kullanıcı avatarı
MeQueR
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Mesajlar: 546
Kayıt: 03 Haz 2006 [ 20:17 ]

Mesaj gönderen MeQueR »

İŞTE CEVAP ANAHTARI!!!!!
1-e
2-b
3-b
4-e
5-e
6-c
7-c
8-d
9-a
10-d
11-e
12-e

Kullanıcı avatarı
LordSebo
Bağımlı Üye
Bağımlı Üye
Mesajlar: 148
Kayıt: 04 May 2006 [ 15:28 ]

Mesaj gönderen LordSebo »

MeQueR yazdı:İŞTE CEVAP ANAHTARI!!!!!
1-e
2-b
3-b
4-e
5-e
6-c
7-c
8-d
9-a
10-d
11-e
12-e

208/2009 Öss Seni bekliyor ozaman :lol:

Cevapla