1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

SU BÖREĞİ KAYSERİ YÖRESİ

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 04:14 ]
gönderen meyra
MALZEMELER
4 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
4 ADET YUMURTA
1 BARDAK SIVI YAĞ
YETERİNCE TUZ
1 BARDAK UN(AÇMAK İÇİN)

İÇ HAZIRLANIŞI
BİR MİKTAR SIVI YAĞDA KIYILMIŞ SOĞAN VE 250 GRAM KIYMA KAVRULUR. 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER , TUZ VE GEREKTİĞİ KADAR MAYDONOZ KONULUR. İÇ ARZUYA GÖRE PEYNİRLİ YAPILABİLİR.

HAMURUN HAZIRLANMASI
1 .HAMUR TAHTASI ÜZERİNDE UN ELENİR, ORTASI AÇILIR, 4 YUMURTA, TUZ VE BİRAZ SU KONUR, KATICA BİR HAMUR YOĞRULUR.
2. HAMUR BEZELERE AYRILIR. YANLIZ ALT KISMA GELECEK YUFKA DAHA BÜYÜKÇE TUTULUR. BEZELERİN ÜZERİ KURUMAMASI İÇİN NEMLİ BEZLE ÖRTÜLÜR.BİRAZ DİNLENDİRİLİR.
3. YUFKALAR ARALARINA UN SERPİLEREK BİR MİLİMETRE KALINLIĞINDA AÇILIR. 4 EŞİT PARÇAYA AYRILARAK BİR TENCERE İÇERİSİNDE KAYNAMAKTA OLAN TUZLU SUDA BİRER DAKİKA PİŞİRİLİR. SÜZGEÇ ÜZERİNE KONUR, BİR BEZLE SUYU ALINIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE İLK BÜYÜK YUFKA YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE HAFİFÇE ERİTİLMİŞ YAĞ GEZDİRİLİR. PİŞİRİLEN YUFKALAR KIRIŞTIRILARAK ÜZERİNE KONUR. KALAN YUFKALARDAN BİRİSİ BEKLETİLİR, DEĞERLERİ AYNI MİNVAL ÜZERE PİŞİRİLİR, SUYU ALINIR, KIRIŞIK OLARAK ÜZERLERİNE YAĞ DÖKMEK SURETİYLE TEPİYE YERLEŞTİRİLİR. EN ÜSTTE HASLANMAYAN YUFKA DÜZ OLARAK KONUR. ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI İLE AZ YAĞ KARIŞTIRILARAK SÜRÜLÜR. FIRINA VERİLİR, PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARILIR. YARIM SAAT SONRA ALT ÜST EDİLİR. İSTENİLEN PARÇAYA BÖLÜNÜR. Resim
AFİYET OLSUN.

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 16:53 ]
gönderen tarantula500
Yeme de yanında yat

Resim
Resim
Resim

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 16:55 ]
gönderen Fatma Anne
Walla öyle :lol: Çok güzel görünüyorlar. tarantula500 bunları iftara mı saklıyosun? :D

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 17:05 ]
gönderen tarantula500
Valla koala, ne söylemek istediğini anlamadım ama iyi bişeyse EVET :-?

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 17:15 ]
gönderen Fatma Anne
su böreğini sen yaptında iftarda yiyecek misin? demek istedim. :razz:

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 17:22 ]
gönderen tarantula500
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 17:35 ]
gönderen gunce
ya meyracım ellerine sağlık ama aç aç bunları görünce yada hatırlayınca olmuyor :-( :-( :-(
bugün çok acıktım şimdi çıkıyorum byeeeeeee

Gönderilme zamanı: 02 Eki 2006 [ 17:51 ]
gönderen ARENA
Valla hamur işinin her türlüsününki bizim orda meşhurdur, mantı,cimcik,böreğin her çeşidi, gözleme...

Ama bu tarifi anneme yolluyorum bakalım...
;-)

Gönderilme zamanı: 29 Kas 2007 [ 16:22 ]
gönderen GiudiZioSo
su böreğini biz Kayseri'liler çok güzel yaparız.. çok lezzetlidir herkese tavsiye ederim ..:)

Gönderilme zamanı: 29 Kas 2007 [ 16:34 ]
gönderen reha37
Kütahya!!! Kütahya!!! :D