1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Google artık uyaracak...

Gönderilme zamanı: 03 Eki 2006 [ 16:23 ]
gönderen Fatma Anne
Google, kullanıcılarını girmeye hazırlandıkları bir sitenin bilgisayarlarına zarar vermesi ihtimali karşısında uyarmaya başladı. Eğer, izleme programı ya da virüs içerebilecek bir program içeren bir sitenin sayfasına tıklanırsa, ekranda bir uyarı mesajı verilecek.

Bu girişimin kullanıcıları istenmeyen reklamlarla bombardımana tutan ya da internet kullanırken girdikleri verileri çalan programları belirlemeye yönelik daha kapsamlı bir projenin parçası olarak düşünüldüğü kaydediliyor. Google'ın dışında daha pek çok internet sayfası ve arama motoru, benzer uyarı sistemleri geliştirmeye çalışıyor. Google, bilgisayar üreticisi Lenovo ve Sun sene başında tehlikeli yazılım ve siteleri belirlemek üzere "Stop Badware" (Kötü yazılımları önleyin) adlı bir 'ortaklık' oluşturdu. İlk aşamada sadece sitenin tehlikeli olabileceği uyarısı ekranda yer alacak. Benzer içerikli başka bir siteye yönelmeleri tavsiye edilecek ancak kullanıcı yine de siteyi ziyaret etmek isterse Google engellemede bulunmayacak.

Kaynak: Eshaber

Gönderilme zamanı: 03 Eki 2006 [ 16:45 ]
gönderen VSaBaH
Hmm öğrendiğim iyi oldu..

Geçen gün kafenin birinde karşıma çıktı.. Crack arıyordum.. Merak etmiştim. Acaba Google'in bilmediğim bir özelliği mi var diye?? Demek ki varmış... Paylaşım için Sağolun..