1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Almanya : Türkçe konuşana -Süpürge- Cezası..!

Gönderilme zamanı: 27 Oca 2007 [ 16:25 ]
gönderen Bozkurt
Başbakan Merkel´in partisinin eğitim uzmanı Bild gazetesine konuştu:

"Okullarda herkes Almanca konuşmalı. Derste, teneffüste, okul gezilerinde... Türkçe konuşana okul bahçesini süpürme cezası verilmeli..."


Bu öneriye CDU´nun koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) milletvekili Andreas Scheuer´in de destek vermesi, "ayrımcılık, ırkçılık" tartışmasını alevlendirdi.

"Entegrasyon dille başlar. Bu yüzden okullarda anadil yasağına katılıyorum. Yabancı öğrenciler buna uymazsa okul tarafından cezalandırılmalı" diye konuştu.

Anadil yasağını ilk uygulayan Herbert-Hoover Ortaokulu Müdürü Jutta Steinkamp, kararıyla ilgili tepkilere "Alınan karar bir görev. Almanca konuşma zorunluluğunu aldık çünkü öğrencilerimizin Almanca anlamadığını fark ettik" cevabını verdi.


Baden-Württemberg eyaletinde Alman vatandaşlığına geçmek isteyen yabancılara vicdan testi yapılması kararı sonrası "süpürge cezası" önerisinin ülkede Fransa´daki varoş isyanı benzeri olaylara yol açılmasından korkuluyor.

Gönderilme zamanı: 02 Şub 2007 [ 15:09 ]
gönderen TürkGenci
Gelde sövme..

Gönderilme zamanı: 26 May 2007 [ 03:30 ]
gönderen tumer89
söverim ben sizin ben ta a.q. :boks: :boks:

Gönderilme zamanı: 26 May 2007 [ 08:39 ]
gönderen Siyah_Beyaz
Aynı şey bizde olunca kıyamet kopuyor ama onlar yapabiliyor

Gönderilme zamanı: 26 May 2007 [ 10:35 ]
gönderen siskatil2
HERKES İSTEDİGİ DİLİ KONUŞUR ülkemizde ermeniler var mesela onlar kendi aralarında ermenice konuşurlar ama otobüse binince şöföre ermenice şurdan 2 kişi diyemez RESMİ DİL:TÜRKCE DİR . Çerkes biri esnafla çerkezce alış-veriş mi yapıyor.
BÖYLE YAPARAK ALMANLAR BİZİM VATANDAŞLARIMIZI BİR ALMANA ÇEVİRMEK İSTİYOR.ALMANLARIN HEPSİ YAŞLI ORDA Kİ GENÇLİK TÜRKLERDİR.
BU YÜZDEN BÖYLE BİR UYGULAMA YAPIYOR ŞEREFSİZLER.

Gönderilme zamanı: 26 May 2007 [ 11:45 ]
gönderen ıIı_aMo_ıIı
Ewet Ya Almanyada Kaç Milyon Türk Yasıo Hiç Mi düsünmüolar onlar !!! :madman: :madman: :madman:

Gönderilme zamanı: 26 May 2007 [ 20:21 ]
gönderen AsilKan
bize azınlık deyip dudurlar ama. burada çok sevdiğim bir atasözümüzü özgürce kullanmak istiyorum...

ELE VERİRİ DALKIMI, KENDİ YUTAR SALKIMI...

ama unutmasınlar o salkım boğazlarında kalacak...

Gönderilme zamanı: 15 Haz 2007 [ 14:42 ]
gönderen ebil_can
ne yapacaklarını şaşırdılar artık, pes. ama güzel, biz türküz, korksunlar tabi türklerden. küçümsenmiyeceğimizi anlamaları lazım ve anladıkları da bu uygulamalardan kendilerini ortaya koyuyuyor. paylaşım için saol kardeş.

Gönderilme zamanı: 28 Haz 2007 [ 12:07 ]
gönderen sevinç daver
:madman:

Gönderilme zamanı: 22 Ağu 2007 [ 15:35 ]
gönderen By_Furkan
sövmenin adına günah demişler.
bunlar bide dostuz neyim diyolardı bi ara
şu sözü çok sewerim

gevurdan dost ayıdan post olmaz