1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

omru uzatan 7 gıda

Gönderilme zamanı: 18 Şub 2007 [ 16:11 ]
gönderen büşra
Amerikan Kanser
Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye sağlıklı bir

> > başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer
ve

> > diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin
listesini

> > açıkladı.

> >

> >

> > Kalbi koruyor

> >

> > BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda,
yani 30

> > gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları
açısından

> > oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol
(LDL)

> > oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar

> > tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak

> > çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.

> >

> > Diyabeti önlüyor

> >

> > KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra
görülen

> > Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede
bulunan

> > kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor.
Ayrıca

> > ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka
kalsiyum

> > deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri
zayıflatmasını

> > engellemiş olursunuz.

> >

> > Sinirleri rahatlatıyor

> >

> > TARÇIN: Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir
tatlı

> > yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay
kaşığı

> > dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın
kan

> > şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte
yandan

> > köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem
iltihabını

> > ve romatizmayı önlediğini unutmayın.

> >

> > Patatesi haşlayın

> >

> > PATATES: Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım
Dairesi'ne

> > göre en yararlı 100 besinler arasında 17. sırada yer alıyor.
Akciğer

> > kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi

> > kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında

> > pişirdikten sonra yemeyi tercih edin.

> >

> > Kaslar için faydalı

> >

> > SEBZE ÇORBASI: Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için

> > özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi.
Ayrıca,

> > özellikle sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase
sebze

> > çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi
ve

> > kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki
sıvı

> > miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan
fazla

> > sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters
etki

> > yaratıyor.

> >

> > Kansere karşı birebir

> >

> > ZEYTİNYAĞI: Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml.
zeytinyağı

> > alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren "8oxodG" adlı
maddenin

> > seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanı
sıra

> > iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor,
1

> > çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle
günde 6

> > çorba kaşığını geçmeyin.

> >

> > Kanseri engelliyor

> >

> > ÇAY: Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin

> > azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim
kanserine

> > yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu
oran

> > yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer
ve kalp krizine karşı

> > vücudu koruyor.

Gönderilme zamanı: 19 Şub 2007 [ 09:34 ]
gönderen gunce
bu güzel ve önemli paylaşımın için teşekkürler büşra,

Gönderilme zamanı: 07 Mar 2007 [ 18:18 ]
gönderen Ayben_Esra
saol büsra

Gönderilme zamanı: 07 Mar 2007 [ 18:25 ]
gönderen En[G]in
teşekkürler büşra

yapıyoruz ama bakalım kaç yıl yaşayacaz =D>

Gönderilme zamanı: 14 Nis 2007 [ 00:18 ]
gönderen büşra
rice ederim ;)
gunce, Ayben_Esra, xxmangaxx,

Gönderilme zamanı: 06 Ağu 2007 [ 01:12 ]
gönderen **eViL**
Teşekkürler Büşra..

Gönderilme zamanı: 23 Ağu 2007 [ 09:45 ]
gönderen gonulcelen
paylaşım için saol büşraa