Melekler ve Şeytanlar / Dan Brown

Kitap tanıtımlarımıza bu bölümümüzden ulaşabilirsiniz...
Kullanıcı avatarı
prensess
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Melekler ve Şeytanlar / Dan Brown

Mesaj gönderen prensess »

Resim
Melekler Ve Şeytanlar
Yazarı: Dan Brown
Yayını: Altın Kitaplar
Roman

Genel olarak;

Harvard'lı simgebilim uzmanımız Robert Langdon bu kez sabahın köründe aldığı bir telefonla kendini bir dizi olayın içinde bulur. Arayan CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) başkanı Max Kohler işlenen bir cinayetle ilgili kahramanımızın yardımına ihtiyaç duymaktadır.

CERN'de çalışan fizikçilerden bir tanesi öldürülmüştür ve vücuduna ilginç bir damga vurulmuştur. Cinayetle ilgili bir ipucu bulunmamaktadır ancak katil sadece cinayeti işlemekle kalmamış bomba etkisiyle kullanılabilecek yeni bir icadı da CERN'den çalarak işleri içinden çıkılmaz hale getirmiştir.

Olaylar Robert Langdon'u öldürülen fizikçinin kızı Bayan Vetra ile birlikte önce İsviçre'ye (CERN merkezi) sonra da Roma'ya (daha doğrusu Vatikan'a) sürükleyecektir.

Kitabın gerçekten mükemmel bir kurgusu olduğundan bahsedebilirim. Tüm taşlar yerli yerine oturuyor. Kitap, katili ve bombayı bulabilmek için kovalamaca başladığından itibaren kendini bir solukta okutuyor.

Kovalamaca sırasında Roma'nın tarihi mekanları arasında ustaca kurulan bilmeceler, eski yapıların tarihiyle ilgili verilen bilgiler ve Illuminati kardeşliğinin Roma'nın haritasının tam ortasına sakladığı gerçek okuyucuyu epey meşgul ediyor.

Kitabın sonunda ise tam bitti artık diye düşündüğünüzde, herşeyin çözümünü bulduğunuza inandığınızda "yok artık" dedirten bir sonla karşılaşıyorsunuz.

Şaşırtıyor mu? Evet. Ama inanma kapasitelerimizi biraz zorluyor. "Bu kadarı da olmaz" dedirtiyor.

Tarihle ve Roma ile bezenmiş, güzel, akıcı bir polisiye - gerilim ilginizi çekiyorsa mutlaka okuyun. Ancak bilmecelerin rüyalarınıza girmesine hazır olun.

:ok: :ok: :ok:

Bugün aldığım tüm kitapları tanıttım bari Dan Brown'un bu muhteşem kitabı eksik kalmasın :D Okumayı hep ertelediğim bir kitaptı Melekler ve Şeytanlar....Dan Brown'un Da Vinci şifresi kitabını okudum hatta filmini istedim Tom Hanks ve audrey tautounun başrollerini paylaştığı filmi fakat onu izlerken sadece bir sinema filmi olarak izledim hiç tarihsel boyutuna dikkat etmedim sonra konu ilgimi çekti ve yapılan belgeselleri izledim(ki sizde tahmin edersiniz ki artık tüm dünyanın ilgisi çeken bu konu hakkında ne kadar belgesel yapılmıştır) artık konu hakkında yeteri kadar bilgim vardı ve ben bu kitaba artık başlamalıyım diye düşündüm ve şuanda okumaktayım... Da Vinci şifresindeki gibi yani kutsal kase,son akşam yemeği tablosu,o oluşan V harfleri fazla çıkan eller şaraplar vs vs gibi birçok gizemli olay var ve bunlar çözülmeye çalışılıyor çok gizli bir kardeşilk örgütü var ve onların büyük hedefleri herneyse kitapta verilen örgütün ismi hakkında izlediğim ve duyduğum örgütün isminden çok farklı ki benim olduğunu düşündüğüm örgütün varlığı tam anlamıyla olmasada gizli belgelerde kanıtlanmış...sonuna daha gelemedim aslında daha çok başındayım karakterleri yeni tanıyorum fakat çok etkileyici bir kitap olduğu başlardan itibaren kendini hissettiriyor filmide yapılmış Da Vinci Şifresindeki gibi onu daha izlemeye fırsatım olmadı...

Kullanıcı avatarı
yosun*
Ayrıcalıklı Üye
Ayrıcalıklı Üye

Mesaj gönderen yosun* »

çok güzel bir kitap bence okumalısınız
paylaşım için teşekkürler ;)

Kullanıcı avatarı
Veda
Fanatik Üye
Fanatik Üye

Mesaj gönderen Veda »