Meksika Fasülyesi ve Guacamole Sos
Meksika Fasülyesi ve Guacamole Sos
MALZEMELER
GUACAMOLE SOS İÇİN
2 adet büyük boy avokado
3 adet taze soğan(ince doğranmış)
1 adet orta boy domates(ince doğranmış)
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
MEKSİKA FASÜLYESİ İÇİN
1adet büyük boy Meksika fasülyesi konservesi
2 adet küçük boy soğan(piyazlık doğranmış)
1 adet kırmızı biber(uzun şeritler halinde doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı barbekü sos
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
GUACAMOLE SOS
Avokadoların kabuğunu soyup ikiye bölün,çekirdeğini
çıkartın.Çatalla iyice ezin(pürüssüz bir kıvamı olmalı),içine taze
soğan ,domates,limon suyu,karabiberi,tuzu ilave edin ve karıştırın.
MEKSİKA FASÜLYESİ
Meksika fasülyesi konservesini süzgece koyun ve yıkayın.Tencereye
zeytinyağını koyun soğanı ve kırmızı biberi ilave edin 5 dakika
kavurun.Kavurduktan sonra Meksika fasülyesini,salçayı,barbekü
sosunu,tuzu ve 1 çay bardağı suyu ilave edip karıştırın.20 dakika kısık
ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
NOT: Serviste Meksika fasülyesi, Guacamole sosu, 3 kaşık süzme yoğurt,
15 adet mısır cipsi ve arzuya göre domatesli pilav ilave edilip servise
sunulabilir.
AFİYET OLSUN