ÇİĞ BÖREK:) (ESKİŞEHİR YÖRESİ)
ÇİĞ BÖREK:) (ESKİŞEHİR YÖRESİ)
MALZEME:
Un 4 su bardağı
Soğan 1 adet
Pak maya 1 çorba kaşığı
Yağsız kıyma 125 gr.
Su 1 su bardağı
Ayçiçek yağı 1 su bardağı
Kırmızı biber
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, soğan, tuz ve biberi karıştırarak harcı hazırlayın. Unu eleyin. Pak mayayı tuzu ve suyu katıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak haline getirin. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm. çapında açın. Açtığınız hamurların ortalarına harcı paylaştırın. Yarımay biçiminde kapatıp uçlarını ister kenarlarına bastırarak, ister bir hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Bütün börekleri bu şekilde kızartıp, bir tabağa aktararak servis yapın.AFİYET OLSUN:D

Un 4 su bardağı
Soğan 1 adet
Pak maya 1 çorba kaşığı
Yağsız kıyma 125 gr.
Su 1 su bardağı
Ayçiçek yağı 1 su bardağı
Kırmızı biber
YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, soğan, tuz ve biberi karıştırarak harcı hazırlayın. Unu eleyin. Pak mayayı tuzu ve suyu katıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak haline getirin. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm. çapında açın. Açtığınız hamurların ortalarına harcı paylaştırın. Yarımay biçiminde kapatıp uçlarını ister kenarlarına bastırarak, ister bir hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Bütün börekleri bu şekilde kızartıp, bir tabağa aktararak servis yapın.AFİYET OLSUN:D

- Kenshin Himura
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 275
- Kayıt: 01 Nis 2006 [ 23:15 ]
- Kenshin Himura
- Bağımlı Üye
- Mesajlar: 275
- Kayıt: 01 Nis 2006 [ 23:15 ]