1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

ÇİĞ BÖREK:) (ESKİŞEHİR YÖRESİ)

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 02:51 ]
gönderen meyra
MALZEME:

Un 4 su bardağı
Soğan 1 adet
Pak maya 1 çorba kaşığı
Yağsız kıyma 125 gr.
Su 1 su bardağı
Ayçiçek yağı 1 su bardağı
Kırmızı biber

YAPILIŞI:
Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, soğan, tuz ve biberi karıştırarak harcı hazırlayın. Unu eleyin. Pak mayayı tuzu ve suyu katıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ceviz büyüklüğünde 30 eşit parçaya bölüp, yuvarlayarak topak haline getirin. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm. çapında açın. Açtığınız hamurların ortalarına harcı paylaştırın. Yarımay biçiminde kapatıp uçlarını ister kenarlarına bastırarak, ister bir hamur keseceği ile keserek sıkıca birleştirin. Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Bütün börekleri bu şekilde kızartıp, bir tabağa aktararak servis yapın.AFİYET OLSUN:D
Resim

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 03:05 ]
gönderen Kenshin Himura
senmi keşfettin bunu???.gece gece canım çekti valla

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 03:07 ]
gönderen VSaBaH
Kenshin Himura yazdı:senmi keşfettin bunu???.gece gece canım çekti valla

Hakkatten ya ağzımdan aldın.. Bak ssahur vakti yapıon iftar yaklaşırken yapma bari.... :D

İşin şakası ben bunu bir gösteriyim anneme şimdi uyuyor yazık...

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 03:08 ]
gönderen Kenshin Himura
bende yarın yapmaya çalışırım bişeyler ama bu gece zor dedigin gibi ufak şeylerle idare ediyoruz

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 03:19 ]
gönderen meyra
ANNECİĞİMİN BİZE EN ÇOK YAPTIĞI YEMEK. SAHURDA DA İYİ GİDER HANİ. YAPIP YERSİNİZ:) :razz:

Gönderilme zamanı: 24 Eyl 2006 [ 03:21 ]
gönderen Kenshin Himura
yenmez mi yaa