Gömülü Yazılım Mühendisliği için Bütünsel Bir Platform

Webmasterlar, bu bölümümüzde web sitenizi tanıtabilir. Açıklamalarda bulunabilirsiniz.. Bu bölüm dışında Site Tanıtımı yasaktır..!
Kullanıcı avatarı
WebmasterBlogu
Aktif Üye
Aktif Üye

Gömülü Yazılım Mühendisliği için Bütünsel Bir Platform

Mesaj gönderen WebmasterBlogu »

Embedya teknoloji odaklı yaklaşımıyla gömülü sistemler dünyasında eğitim, donanım ve Ar-Ge çözümlerini tek bir çatı altında toplayan yenilikçi bir girişimdir. Savunma, sanayi ve Ar-Ge alanlarında 15 yılı aşkın mühendislik deneyimine sahip olan Embedya teorik bilgiyi sahadaki gerçek mühendislik pratiğiyle birleştirerek sektörde fark yaratan bir yapı sunar. Kuruluşun temel amacı mühendislik kalitesini ve yenilikçi bakış açısını merkeze alarak geleceğin gömülü sistem mühendislerini yetiştirmek ve firmalara sürdürülebilir çözümler üretmektir. Bu anlayış doğrultusunda geliştirilen gömülü yazılım eğitimi programları yalnızca kod yazmayı değil sistemin tamamını kavramayı hedefleyen bütüncül bir perspektif sunar. Embedya’nın sunduğu eğitimler tek bir mikrodenetleyici ailesine bağımlı olmayan taşınabilir ve uzun vadede sürdürülebilir mimariler üzerine kuruludur. Bu yaklaşım farklı donanım platformlarıyla çalışmak zorunda kalan mühendisler için büyük bir avantaj sağlar. Özellikle donanım soyutlama katmanları ve işletim sistemi entegrasyonları gibi konular gerçek projelerden alınan örneklerle ele alınır. Bu kapsamda sunulan BSP geliştirme eğitimi katılımcıların yalnızca hazır kütüphaneleri kullanmasını değil sıfırdan bir Board Support Package tasarlayıp yönetebilmesini amaçlar. Eğitim sürecinde edinilen bilgi savunma sanayii ve endüstriyel projelerde doğrudan uygulanabilir niteliktedir.

Eğitim içeriklerinin en önemli farklarından biri mimari bakış açısının merkeze alınmasıdır. Embedya farklı mikrodenetleyicilerin aynı yazılım çatısı altında verimli şekilde çalışabilmesini sağlayan Multi-MCU BSP mimarisi yaklaşımını benimser. Bu mimari sayesinde geliştirilen projeler donanım değişikliklerine karşı daha esnek hale gelir ve ürün yaşam döngüsü boyunca bakım maliyetleri düşer. Katılımcılar bu yaklaşımı yalnızca teorik olarak değil gerçek donanım üzerinde uygulamalı şekilde öğrenir. Böylece karmaşık gömülü sistem projelerinde karar verme ve mimari tasarım becerileri güçlenir. Embedya tarafından geliştirilen özel gömülü sistem geliştirme kartı eğitim ve Ar-Ge süreçlerinin merkezinde yer alır. Bu kartlar prototipleme ve ürün geliştirme aşamalarında kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olup gerçek saha senaryolarını birebir yansıtır. Tüm eğitim içeriği bu kartlar üzerinde uygulamalı olarak sunulur ve katılımcılar doğrudan donanımla çalışarak öğrenir. Bu yöntem öğrenilen bilginin kalıcı olmasını sağlarken mühendislerin gerçek projelerde karşılaşacağı sorunlara hazırlıklı olmasına katkı sunar.

Embedya yalnızca bir eğitim platformu değil aynı zamanda uçtan uca gömülü sistem çözümleri sunan güçlü bir mühendislik ortağıdır. Eğitimden donanıma, prototiplemeden Ar-Ge danışmanlığına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren yapı mühendislik dünyasında kaliteyi ve güveni temsil eder. Yenilikçi yaklaşımı, deneyimli kadrosu ve uygulama odaklı eğitim anlayışıyla Embedya gömülü yazılım eğitimi alanında sektörde sürdürülebilir ve değer odaklı bir konumda yer almaktadır. Bilgi için hemen www.embedya.com/tr tıklayabilirsiniz.